Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riitta Jalonen kertoo uudesta romaanistaan Porvoossa – Omat kuvat käsittelee elämänkokemusten ja fiktion suhdetta

Runeberg-palkittu kirjailija Riitta Jalonen vierailee Porvoon pääkirjastossa torstaina 22.9. kello 17.30. Illan aikana keskustellaan hänen elokuussa ilmestyneestä romaanistaan Omat kuvat.

Kaupungin tiedotteen mukaan uusin romaani käsittelee kirjoittamista, tarinoiden syntyä sekä kirjailijan omien elämänkokemusten ja fiktion suhdetta.

Romaanissa kirjailija matkustaa Sveitsin Davosiin, josta hän on luonut nuorena tuberkuloosipotilaana mielikuvan taianomaisen parantavana paikkana. Matkalla hän pohtii lapsuudenkokemuksiaan, kuoleman läsnäoloa ja sitä, miten koettu on vaikuttanut hänen teoksiinsa.

Muistot ja mielikuvat ovat siivilöityneet kirjoitettuun ja muuttuneet osaksi fiktiivisten hahmojen elämää. Kirjoittaminen on kantanut kirjoittajaansa vaikeiden vaiheiden yli.

Riitta Jalonen on palkittu sekä aikuisten että lasten kirjoistaan. Hän sai romaanillaan Kuvittele itsellesi mies (2005) Runeberg-palkinnon. Kirkkaus (2016) oli Runeberg-palkintoehdokkaana ja Tyttö ja naakkapuu (2004) palkittiin Finlandia Junior -palkinnolla. Omat kuvat on hänen neljästoista romaaninsa.

Kirjailija Riitta Jalonen vierailee Porvoon pääkirjastossa torstaina 22.9. klo 17.30. Tapahtuma on suomenkielinen ja maksuton. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluun. Tapahtumaa voi seurata myös kirjaston Facebook Livessä osoitteessa https://www.facebook.com/porvoonkirjasto/live. Tallenne on saatavilla kahden viikon ajan.

Lue lisää: Liekinkantajat kasvaa sukuhistoriasta ja elämästä lukijana – Porvoon Runoilijakodissa valmistui todennäköisesti kirjailijan viimeinen romaani