Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt HSL kysyy käyttäjiltä myös Porvoossa – bussiyhtiö tutkii liityntäpysäköinnin käyttöä

HSL kerää syys- ja lokakuussa aineistoa liityntäpysäköintitutkimukseen jakamalla liityntäpysäköintipaikoilla tutkimuskortteja autojen tuulilaseihin ja pyörien ohjaustankoihin. Kortissa on tutkimuksen nettiosoite ja yksilöllinen koodi, joka ohjaa sähköiseen vastauslomakkeeseen. Korttien jako kestää 13.10. asti. HSL jakaa niitä Porvoossa ja 315 muulla liityntäpysäköintialueella pääkaupunkiseudulla.

Kysymykset koskevat muun muassa matkojen lähtö- ja määräpaikkoja ja pysäköinnin ajankohtaa ja kestoa. HSL selvittää tutkimuksella myös käyttäjien tyytyväisyyttä liityntäpysäköintiin ja pysäköintikohteen valintaan vaikuttavia syitä.

Helsingin seudun joukkoliikenteessä siirrytään pitkistä suorista linjoista yhä enemmän verkostomaiseen liikenteeseen, jossa korostuu vaihtamisen ja vaihtopaikkojen merkitys. HSL:n busseissa ei voi maksaa käteisellä eikä maksukorteilla, vaan vain sovelluksen kautta kirjautumalla.