Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Mervi Martiskinin verstaalla syntyy uniikkeja uurnia – "Haluaisin vähän ravistella suomalaista kuolemaan liittyvää vaikenemisen kulttuuria"

Henkilö: Jokaisella uurnalla, joka valmistuu Mervi Martiskinin, 40, verstaalla, on oma tarinansa. Toista samanlaista hautauurnaa ei ole eikä tule, ja juuri se tekee työstä niin tavattoman antoisaa.

Martiskin ajattelee, että uurna on ennen kaikkea kunnianosoitus elämälle ja ihmisen persoonalle.

– En halua synkistellä aiheen ympärillä. Haluaisin omalta osaltani vähän ravistella suomalaista kuolemaan liittyvää vaikenemisen kulttuuria, hän sanoo.

Uutiset: Valtion kiinteistöissä lasketaan lämpötiloja energiakriisin vuoksi. Valtion omistamia rakennuksia hallinnoiva Senaatti-kiinteistöt valmistelee parhaillaan energiansäästöohjelmaa, jossa keskeiseksi keinoksi nostetaan sisälämpötilojen alentaminen.

Uutiset: Mielenterveyskuntoutujien määrä moninkertaistunut 2000-luvulla. Samalla kuntoutuksen kustannukset ovat nousseet huimasti. Nuorten kuntoutuksen osuus menoista on suuri.

Lemmikit: Pirjo Holopaisen perheen Liinu-kani odotti eläinsairaalan päivystyksessä hoitoa tunteja ja kuoli sydänkohtaukseen. Asiakkaiden mukaan lakisääteisen eläinlääkäripäivystyksen ruuhkat uhkaavat jo lemmikkien terveyttä.

Kulttuuri: Entinen kilpa-autotähti Robert Lappalainen vaihtoi ratin moottorisahaan ja tekee nyt uniikkia taidetta oman maatilansa metsistä kaadetuista ja itse kuivatuista puista.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Uusimaan verkkopalveluja myös 2 viikon ilmaisella jaksolla. Koejakson voit tilata tästä.