Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myrskylän ja Pukkilan peruspalvelut pysyvät, erityispalveluiden hakusuunnaksi tulee Porvoo

Itä-Uudenmaan aluehallitus päätti torstai-iltana, että sote-palveluja tullaan järjestämään 1.1. 2023 alkaen Pukkilan ja Myrskylän kuntien omissa toimintayksiköissä pääsääntöisesti kuten tähänkin asti.

–  Ikääntyneiden kotiin vietävät palvelut sekä palveluasuminen pysyvät ennallaan. Henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksessa Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle entisinä työntekijöinä, hallituksen päätöstiedotteessa todetaan.

Itä-Uudenmaan aluehallituksen linja on, että peruspalvelut järjestetään kunnan omissa toimipisteissä, joihin palvelut on suunniteltu väestöpohjan mukaan siten, että kuntalaiset pääsääntöisesti hakeutuvat peruspalveluihin (lääkäri- ja hoitajavastaanotto, laboratoriopalvelut, suunterveydenhuolto, neuvola ja kouluterveydenhuolto, sosiaalityön palvelut) oman kunnan toimipisteissä.

– Erityiset palvelut kuten virka-ajan ulkopuolinen terveyskeskuspäivystys, hammaslääkäripäivystys, sosiaali- ja kriisipäivystys sekä perheoikeudelliset palvelut on koko hyvinvointialueella keskitetty Porvoon kaupunkiin, tiedotteessa todetaan.

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymään kuuluvat Pukkila ja Myrskylä olisivat halunneet sopia palveluiden järjestämisestä Päijät-Hämeessä ylimenovaiheessa vuosina 2023–2025. Päijät-Hämeen hyvinvointialueen valmistelussa ei ole kuitenkaan katsottu tarkoituksenmukaiseksi muuttaa uudistuksessa sovittua aluejakoa, joten Pukkilaa ja Myrskylää ei ole ajateltu eikä resursoitu Päijät-Hämeessä sinne kuuluvaksi.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue on valmistautunut tiedottamaan Myrskylän ja Pukkilan asukkaita palveluiden järjestämisestä välittömästi päätöksen jälkeen ja tiedottamista jatketaan aktiivisesti myös tulevaisuudessa.

Lue lisää: Myrskylä ja Pukkila pelkäävät sote-palvelujensa jäävän tyhjän päälle – Kunnat haluavat alueuudistukseen siirtymäajan Päijät-Hämeestä Itä-Uudellemaalle