Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Intiaaniksi syntynyt Thomas McElwain kunnioittaa juuriaan ja kääntää Raamattua irokeesien kielelle – "Kun se tulee valmiiksi, onkohan enää ketään sitä kieltä puhuvaa"

Henkilö: Yhdysvalloista Suomeen muuttanut Thomas McElwain kääntää Raamattua irokeesi-intiaanien kielelle.

– Minua kiinnostaa, miten eri kielillä ilmaistaan asioita eri tavalla. Kielet ovat Jumalan suurin lahja ihmiskunnalle. Kun irokeesi-Raamattu tulee valmiiksi, onkohan enää ketään sitä kieltä puhuvaa, hän miettii.

Suomeen seneca-heimoon kuuluva irokeesi-intiaani muutti opiskeluvuosina Ranskassa tapaamansa Ritvan perässä 1973.

Harrastukset: Lapset ja nuoret liikkuvat nyt yhtä paljon kuin ennen koronapandemiaa, mutta aktiivisuus vähenee jyrkästi iän myötä. Moni lapsi lopettaa harrastamisen urheiluseuroissa varhain, mutta Pyykön perheessä harrastusten määrä päinvastoin kasvaa – siskokset Venla, 12, ja Milja, 11, urheilevat kolmessa eri seurassa.

Ajassa: Suomi sai maksettua Neuvostoliitolle 300 miljoonan kultadollarin sotakorvauksen loppuerät syksyllä 70 vuotta sitten. Viimeinen junalasti itärajan yli lähti Vainikkalan asemalta 18.9.1952.

Maailmalta: Frankfurter Allgemeine Zeitungin erikoishaastattelussa Saksan liittokansleri Olaf Scholz puhuu energiatukipaketista, ydinvoimasta, taistelupanssarivaunujen toimittamisesta Ukrainaan ja Puolan Saksalta vaatimista sotakorvauksista.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Uusimaan verkkopalveluja ilmaisella koejaksolla. Koejakson voit tilata tästä.