Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoo suosittelee: Koronarokotteen tehoste ja influenssapiikki samalla käynnillä

Porvoon kaupunki alkaa jakaa koronarokotteen tehosteannoksia syksyn aikana kaikille 65 vuotta täyttäneille, aikuisille riskiryhmiin kuuluville ja voimakkaasti immuunipuutteisille nuorille ja aikuisille. Tiedotteen mukaan ei ole väliä, kuinka monta rokotetta on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa on sairastanut koronan.

– Edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta tulee kuitenkin olla vähintään kolme kuukautta, tiedotteessa todetaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaan kiirettä tehosteannoksen ottamiseen ei ole. Porvoon kaupunki suosittelee, että jos henkilö on ottamassa myös influenssarokotteen, hän ottaisi koronarokotuksen samalla käynnillä myöhemmin syksyllä.

– Näin hyödynnämme terveydenhuollon resursseja mahdollisimman tehokkaasti.

Influenssarokotusten ajanvaraus aukeaa lokakuussa, ja influenssarokotukset aloitetaan marraskuun aikana.

THL:n aiemmin antamat suositukset koronarokotusten perussarjasta ja tehosteista ovat yhä voimassa. Näin ollen esimerkiksi 60–64-vuotiaat perusterveet eivät ole toistaiseksi tehosterokotteen piirissä.

Porvoon kaupunki on jo aloittanut tehosteannosten antamisen palvelutaloissa, asumispalvelun yksiköissä ja kuntoutusosastoilla. Tehosteannoksia tarjotaan myös kotihoidon asiakkaille.

Koronan tehosterokote voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion perusteella, esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.

Lue lisää: Porvoon koronatilanne on vakaa, paikoin paljon tartuntoja – päiväkotien aukioloaikoja lyhennetään Porvoossa henkilöstövajeen takia

Lue lisää: Porvoolaisten rokotusinto on hiljalleen hiipunut, sairastettu korona vastaa yhtä rokotetta