Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon Energia yli kaksinkertaistaa toistaiseksi voimassaolevan sähkön hintansa – vaikutus uudehkossa sähkölämmitteisessä omakotitalossa noin 160 euroa kuussa

Porvoon Energia nostaa toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimustensa myyntihintoja marraskuun alusta alkaen. Korotus koskee Ilmastoviisas Original, Wind Original ja EKO Original -sopimuksia.

Sähkön hinta koostuu perusmaksusta (euroa/kuukausi) sekä energiamaksusta (snt/kWh). Nyt tuleva korotus koskee vain energian hintaa, perusmaksut säilyvät entisellään.

Porvoon Energian tiedotteen mukaan marraskuun alussa voimaan tuleva hinta esimerkiksi Ilmastoviisas Original -tuotteelle yleissähkösopimuksena on 19,9 snt/kWh, kun nykyinen hinta on 8,9 snt/kWh. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Näin ollen tulevien hinnankorotusten vaikutus on esimerkiksi 18 000 kilowattituntia vuodessa kuluttavassa sähkölämmitteisessä omakotitalossa noin 157 euroa kuussa, jos korotuksen jakaa tasaisesti jokaiselle kuukaudelle. Käytännössä kulutus ja sähkölasku nousevat voimakkaimmin talvikuukausina, jolloin talon ja käyttöveden lämmitys kuluttavat eniten energiaa.

Viitisentuhatta kilowattituntia vuodessa kuluttavassa pientalossa vaikutus on tasaisella kuukausijaolla noin 46 euroa kuussa ja 2 500 kilowattituntia kuluttavassa kerrostaloasunnossa noin 23 euroa kuussa.

– Korotuksen jälkeenkin hintamme säilyvät alle valtakunnallisten keskihintojen. Olemme onnistuneen sähkönhankinnan ansiosta olemassa oleville asiakkaillemme yhä yksi edullisimmista energiayhtiöistä, Porvoon Energia vakuuttaa tiedotteessaan.

Hinnankorotus johtuu haastavasta markkinatilanteesta ja sähkön markkinahinnan rajusta noususta.

Sähkön hinta herättää tällä hetkellä runsaasti kysymyksiä.

– Valitettavasti asiakaspalvelumme on ollut tästä syystä hetkittäin ruuhkautunut. Vaihtoehtoisesti myös Online-palvelustamme voi helposti ja itselle sopivana ajankohtana tarkistaa omat voimassa olevat sopimukset, seurata sähkön- ja lämmönkulutusta, päivittää yhteystiedot sekä tarkastella omia laskutietoja, Porvoon Energian asiakkuuspäällikkö Maria Käki sanoo.

Energian hinnan lisäksi asiakkaat joutuvat maksamaan kuluttamastaan sähköstä siirtohinnan ja verot.

Suomen hallitus valmistelee parhaillaan sähkön arvonlisäveron väliaikaista alentamista 24 %:sta 10 %:iin joulukuun alusta 2022 huhtikuun loppuun 2023. Siltä ajalta, kun arvonlisäverolla on alhaisempi prosentti, muutos huomioidaan automaattisesti.