Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Katri Tynkkynen vaihtoi vakaan pankkityön eräoppaan opintoihin ja kotiin vanhassa ambulanssissa

Uutiset: Britannian edesmennyt kuningatar Elisabet II siunattiin haudan lepoon.

Hyvinvointi: Korona-aikana Katri Tynkkyselle, 52, tuli olo, että haaveita pitää toteuttaa viimeistään nyt. Hänen vanhempansa kuolivat nuorena, joten hän ei ole koskaan ajatellut, mitä tekee eläkepäivillä. Viisikymppisenä hän päättikin vaihtaa vakaan pankkityön eräoppaan opintoihin ja asuu nyt vanhaan ambulanssiin tehdyssä matkailuautossa.

Koti: Hilla Sirviö, 32, piirsi perheensä uuden talon itse ja paikallinen rakennusyritys rakensi sen pitkästä tavarasta. Yhteensä Sirviö käytti talon piirtämiseen aikaa kaksi ja puoli vuotta, ja jokaisen yksityiskohdan voi sanoa olevan tarkasti loppuun asti mietitty. Sirviö olisi halunnut käyttää vain kotimaista laatua, mutta hinnan vuoksi sisustuksessa yhdistyvät suomalainen design ja Ikea.

Luonto: Punajalkahaukat vyöryivät Suomeen elokuun lopulla: parissa viikossa niitä havaittiin ainakin 500 yksilöä. Kaikkiaan niitä on täytynyt tulla meille kuitenkin moninkertainen määrä. Luontokuvaaja Jussi Murtosaari ikuisti Keski-Suomeen lentäneitä haukkoja komeisiin kuviin.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Uusimaan verkkopalveluja nyt ilmaiseksi. Koejakson voit tilata tästä.