Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon kaupunki tukee Nesteen jalostamon vihreää siirtymää

Neste tiedotti maanantaina 19. syyskuuta käynnistävänsä strategisen selvityksen, joka koskee Porvoon jalostamon siirtymää raakaöljyn jalostamisesta muihin raaka-aineisiin ja jalostamon kehittämistä maailmanlaajuisesti johtavaksi uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen tuotantopaikaksi.

– Tämä on hieno uutinen niin Porvoon kaupungin kuin koko Suomenkin ilmastotavoitteiden kannalta. Kilpilahden vihreä siirtymä vauhdittuu merkittävästi. Alueen kehityksen ja investointien vaikutukset heijastuvat Porvoon lisäksi myös Uudellemaalle ja koko Suomeen, toteaa apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz kaupungin tiedotteessa.

– Porvoon kaupunki tukee siirtymää omalta osaltaan vahvasti mm. kaavoitukseen, maapolitiikkaan ja lupaprosessien sujuvuuteen liittyvillä ratkaisuilla, von Schoultz jatkaa.

Nesteen tiedotteen mukaan kyse on pitkäkestoisesta, yli vuosikymmenen kestävästä muutospolusta, joka tähtää lopulta raakaöljyyn perustuvan jalostuksen lopettamiseen 2030-luvun puolivälissä. Neste tavoittelee merkittävää kasvua uusiutuvien ja kiertotaloustuotteiden tuotannossaan Porvoossa pitkällä aikavälillä.