Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusimaa Areenalla potkitaan lauantaina jälleen Kliffa Cup jalkapalloturnaus – miehiin ilmoittautui lopulta 16 joukkuetta ja naisiin 10 joukkuetta

Uusimaa Areenalla järjestetään aikuisten jalkapalloturnaus Kliffa Cup tulevana lauantaina.

Jalkapallo

Uusimaa Areenalla järjestetään tulevana lauantaina, 24.9., jo neljäs aikuisten Kliffa Cup jalkapalloturnaus. Tällä kertaa mukaan on ilmoittautunut 10 joukkuetta naisten sarjaan ja 16 joukkuetta miesten sarjaan. Turnaukseen otetaan mukaan 16 miesten ja 16 naisten joukkuetta, eli miesten kiintiö on jo täynnä, mutta naisten sarjaan olisi mahtunut vielä 6 joukkuetta mukaan, mutta ilmoittautumisaika umpeutui. Turnaukseen ilmoittautuneet joukkueet löytyvät nettiosoitteessa www.uusimaaareena.fi/tapahtumat/kliffacup/.

Miehille ja naisille on turnauksessa omat alkulohkonsa, mutta naisten turnaus pelataan ensin. Miesten turnaus alkaa naisten pudotuspelien aikana. Pelimuoto on 6 vs 6 (5 kenttäpelaajaa ja 1 maalivahti), ja peliaika on 20 minuuttia. Kentän koko on 25 x 45 metriä ja maaleina toimivat juniorimaalit (2 x 5m). Turnauksen kolme parasta joukkuetta palkitaan mitaleilla (12 mitalia/joukkue) sekä tuotepalkinnoilla. Sarjan voittajajoukkueen nimi kaiverretaan Kliffa Cup mestaruuspokaalin. Finaalin paras pelaaja myös palkitaan. Mestaruuspokaali säilytetään coctailbaari Kliffassa voittajajoukkueen kuvan yhteydessä.

Kliffa Cupin turnauspäällikkö ja Uusimaa Areenan toimitusjohtaja Toni Nyström kertoo, että turnaus ajoittuu juuri sopivasti puulaakisarjojen päättymiseen. Siten puulaakisarjoissa viilettäneillä pelaajilla on mahdollisuus päättää futiskausi mestaruuspokaalin nostamiseen.

Olemme saaneet turnaukseen jo hyvin innostuneita joukkueita, joten luvassa on koko päivän laadukkaita otteluita.

– Joukkueissahan saa on vain yksi pelaaja, joka voi pelata jalkapallon Kolmosessa tai ylemmässä sarjassa. Muuten kaikkien joukkueiden pelaajien pitää olla Nelosen tai sitä alempien sarjojen pelaajia. Jos he siis pelaavat jossain sarjoissa futista, Nyström kertoo.

– Olemme saaneet turnaukseen jo hyvin innostuneita joukkueita, joten luvassa on koko päivän laadukkaita otteluita.

– Homma vihelletään käyntiin aamu kahdeksalta ja noin iltakymmeneen saakka pelataan.

Yleisöllä on turnaukseen vapaa pääsy ja järjestäjä odottaakin paikalle paljon pelaajien kavereita ja perheen jäseniä. Turnauksen yleisölle ei ole ikärajaa, mutta anniskelualue on luonnillisesti K-18.

– Järjestämme turnauksen aikana uutuutena kisan, jossa testataan kenellä on turnauksen kovin potku. Mittaus tapahtuu tutkalla, Nyström kertoo.

– Itse odotan vastaavaa kuin vuosi sitten, eli erittäin rentoa oleskelua, tiukkoja jalkapallomatseja ja kylmää olutta.

– Mistään ryypiskelystä ei voida puhua, vaan muutamasta ansaitusta oluesta tiukkojen matsien jälkeen, Nyström huomauttaa hymyillen.

– Turnauksen osallistujien ja pelaajien ikähaitari on noin 17–50-vuotta.

– Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle kahville, pullalle tai oluelle. Sekä tietty seuraamaan jalkapalloa.