Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon jazzfestivaali juhlii rouheissa tiloissa

Kymmenettä kertaa järjestettävässä tapahtumassa tarjolla huippukokkien ruokaa ja lättähattumatkat.

Porvoo Jazz Festivalin toiminnanjohtaja Elina Brooks esitteli keskiviikkona puoliltapäivin jazzjuhlan uusia tapahtumapaikkoja – Vanhan rautatieaseman veturitallia ja tornitallia.

Upeat historiallisen rouheat rakennukset tarjoavat todella mielenkiintoiset puitteet paitsi jazzille, myös aterioinnille, seurustelulle ja illanvietolle.

– Ehkei kannata pukeutua lyhyeen hameeseen tai korkkareihin. Täällä voi tulla illalla vähän viileää, Brooks varoittaa.

Festivaalin päälava on tulossa Veturitallin keskelle, holvikaaren alle. Tilaan voidaan myydä noin 240 lippua. Tähän mennessä loppuunmyyty on vasta Linda Fredriksson Juniperin konsertti lauantai-iltapäivänä.

Brooksin mukaan ennakkolippujen osto ei ole koronapandemian jälkeen palautunut ennalleen. Järjestäjät joutuvat jännittämään ihan tapahtumapäiviin asti, miten hyvin jengi lähtee liikkeelle.

Ehkei kannata pukeutua lyhyeen hameeseen tai korkkareihin.

– Olemme kuitenkin halunneet pitää lipunhinnat kohtuullisina, hän kertoo.

Porvoossa 10. kerran järjestettävä jazzjuhla on satsannut tänä vuonna musiikin lisäksi paljon oheistoimintaan. Rohkein uutuus on Mat x Jazz -tapahtuma, jossa neljä huippukokkia tekee kukin omaa annostaan festivaalivieraille Tornitalliin rakentuvassa pop-up-ravintolassa. Mukana ovat Kristian Vuojärvi, Kai Kallio, Niko Lehto ja Oskar Kotka.

– Vanhan rautatieaseman alue on niin upea, että oli pakko lähteä itse mukaan tekemään annoksia, kun tänne saatiin festivaali järjestää, Lehto kertoo.

Mat x Jazz -annoksissa on mukana liha-, kala-, kasvis- ja jälkiruokavaihtoehto, jotka pohjautuvat paikallisiin raaka-aineisiin ja kokin luovuuteen.

– Yhdessä ne muodostavat ihan kunnon aterian. Jos konserttien kävijämäärätavoite on 2 000, niin kyllä meilläkin on tavoite myydä 2 000 annosta, Lehto toteaa.

Veturitallilla on sekä perjantai- että lauantai-illan pikkutunneilla ohjelmassa Dj Bunuelin vetämät viralliset jazzjatkot. Tätä silmälläpitäen pitkämatkalaisia juhlijoita on ajateltu tarjoamalla festivaalibussilla paluukyyti Porvoosta Helsingin suuntaan molempina iltoina.

Porvoo Jazz Festival on myös järjestänyt lauantaina mahdollisuuden tehdä Helsinki–Porvoo–Helsinki -festivaalireissu museoraiteita pitkin lättähatulla.

Elina Brooks ja Niko Lehto toivovat, että porvoolaiset tarttuisivat viikonloppuna mahdollisuuteen käydä kuuntelemassa laadukasta musiikkia ja viihtymässä Vanhan rautatieaseman alueella.

– Näihin rakennuksiin ei yleisö ole päässyt kovin usein. Nyt olisi tilaisuus kokea jotain uudenlaista Porvoossa, Brooks kannustaa.

Lue lisää: Juurilleen palannut Olli Ahvenlahti isännöi jazzkierrosta Porvoossa