Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Epoon koulun puolesta on tehty useita viime hetken vetoomuksia sekä kuntalaisaloite – nähtäväksi jää, miten Porvoon sivistyslautakunta reagoi niihin

Epoon koulun mahdollisesta lakkauttamisesta päätetään Porvoon sivistyslautakunnan kokouksessa tänään.

Koulun kohtalo on saanut liikkeelle valtavasti ihmisiä ja koulun puolesta on tehty useita vetoomuksia ja kannanottoja.

Epoon koulun vanhempainyhdistys on laatinut laajan kannanoton koulun puolesta. Oman lausuntonsa ovat antaneet myös Saaristoasiain neuvottelukunta ja Maaseutupolitiikan neuvosto. Lisäksi Porvoon kaupungille on toimitettu Piirlahden kyläyhdistyksen laatima vetoomus, 26 eteläporvoolaisen yrityksen allekirjoittama vetoomus sekä ainakin kaksi yksittäisten, paikallisten yritysten laatimaa vetoomusta.

Porvoon kaupungille on lähetetty myös koulun lakkautusuhan lopettamista vaativa kuntalaisaloite, joka keräsi 1078 allekirjoitusta.

Alueen yritysten vetoomuksesta välittyy myös huoli päiväkodin puolesta. Jos koulu suljetaan, lähteekö ennen pitkää myös päiväkoti? Yritykset toteavat niiden vaikuttavan sekä eteläisen Porvoon kylien palvelutasoon että verotuloihin. Kyläkaupat poistuvat, bussiliikenne lakkaa, kesätorit näivettyvät ja alueen yritysten toimintamahdollisuudet surkastuvat.

Lisäksi vetoomuksessa todetaan alueen kiinteistöjen arvon laskevan merkittävästi, jos lähikoulu lopetetaan.

Yrittäjät toteavat, että kaupungilta olisi poliittisesti vastuutonta irtisanoutua asukkaiden kanssa laajasti valmistellusta kylärakenneohjelmasta, ja luoda kyliin epävarmuutta.

Myös Piirlahden kyläyhdistys vetoaa sivistyslautakunnan aikaisemmin julkaisemaan kestävän talouden ohjelmaan. Yhdistys on nostanut vetoomukseensa otteen sivistyslautakunnan omasta, kestävän talouden ohjelmaan liittyvästä lausunnosta, joka kuuluu näin: "Investointeihin liittyen tarvitaan uusia ja innovatiivisia ratkaisuja, mutta lautakunta katsoo, että on tärkeää pystyä takaamaan palvelut eri puolilla kaupunkia myös tulevaisuudessa. Koulu- ja päiväkotiverkon tulee kattaa Porvoon eri alueet tulevaisuudessakin..."

Lisäksi koulukeskustelussa on nostettu esille alueelle suunnitellut tontit sekä ensi kesänä Epoossa järjestettävä maailman suurin suunnistusviesti, joka tuo kylälle jopa 40 000 ihmistä. On todettu, että parempaa markkinointimahdollisuutta kaupunki ei tonttimarkkinoinnilleen voisi saada. Kuitenkin kyläkoululla olisi oleellinen vaikutus siihen, miten tontit aikanaan menevät kaupaksi.

Epoon koululla on kohtalon päivä, vanhempainyhdistys yrittää vielä kerran kääntää päättäjien päät – kannanotossa tuodaan esille syviä näkemyseroja

Koulun sulkeminen ei ole helppo päätös

"2,5 tunnin koulumatka pienille lapsille kohtuuton" – Saaristoasiain neuvottelukunta antoi lausunnon Epoon koulun puolesta

Keskuskouluun on Pellingistä sama matka kuin Keravalta – Saariston näkökulmia Epoon koulusta

Epoon koulun lakkautuksella enemmistön tuki

Epoon koulun tilanne on maaseutupoliittisesti kiinnostava jopa kansallisella tasolla – pieni porvoolaiskoulu halutaan lakkauttaa, vaikka vaikutukset voivat olla suuret

Pieni koulu on pedagogisesti aivan yhtä pätevä kuin suurikin

Epoon koulun puolustajat panivat virkamiehet koville

Suomenkielisten lasten syrjintä ihmetyttää: Epoo suljettaisiin, Grännäsille on jo laajennussuunnitelma – Etelä-Porvooseen on kaavoitettu 130 uutta tonttia, mutta kiinnostaako lapsiperheitä kouluton kylä?