Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmastotekojen Porvoo -tunnustus Iotoille, joka keksi kierrättää kaukolämmön paluuputken hukkalämmön

Porvoon kaupungin tämän vuoden Tuen ilmastotekojen Porvoota tunnustuksen saa paikallinen Iotoi Oy määrätietoisesta työstään löytää uusia keinoja energian höydyntämiseksi. Se on luonut määrätietoisella innovatiivisellaan uuden kiertotalousajan palvelutuotteen kaukolämpömarkkinoille.

– Kaukolämpö on kiertotaloutta ja sen rakentamiseen on käytetty valtavasti rahaa vuosikymmenten ajan. On suorastaan velvollisuutemme parantaa tätä yhteiskunnallisesti merkittävää infraa, kertoo Iotoin toimitusjohtaja Johnny Holmström.

Iotoi haluaa valjastaa kaukolämpöverkon paluuputken hukkalämmön kierrätykseen, jossa energiayhtiö hyötykäyttää hukkalämmön ja parantaa koko kaukolämpöverkoston energiatehokkuutta kaikkien asiakkaiden hyödyksi.

Yhtiön lähtökohtana on kaikkien osapuolten huomioiminen, niin kulutussäästöjä tavoittelevan kiinteistönomistajan kuin koko verkoston tehokkuutta hamuavan energiayhtiön. Tämä yhtälö vaatii uuden teknologian käytön lisäksi myös liiketoimintamallien päivittämistä ja asennemuutosta.

– Iotoi perustettiin, koska eri toimijoiden ympäristötavoitteita yhdistäviä ratkaisuja tarvitaan entistä enemmän. Yhteistyöllä saavutetaan tässäkin asiassa parhaimmat tulokset. Tämä tunnustus on erittäin tärkeä meille, koska olemme ylpeä kotikaupungistamme ja käyttämässämme tekniikassa on vahva porvoolainen leima, Holmström jatkaa.

Iotoi sai diplomin ympäristön ja ilmaston hyväksi tehdystä toiminnasta Clean World Porvoo -tapahtumassa torstaina.

Tunnustuksen saajan valitsi viiden joukosta raati, jonka jäseninä toimivat kehitysyhtiö Posintran kestävän liiketoiminnan johtaja Leena Alihakkola, Porvoon Yrittäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja Patrik Björkman, nuorisovaltuuston puheenjohtaja Ronja Flykt, viime vuoden tunnustuksen saaneen Sarwa Yoga Oy:n perustaja Tea Jääskeläinen ja kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.

– Iotoi vakuutti raadin uusilla keinoillaan saada paras mahdollinen hyöty energiasta irti aikana, jolloin ilmasto- ja ympäristöteeman lisäksi myös energian saatavuus ja hinta puhututtavat. Iotoin ilmastoteon vaikutukset eivät jää arvailujen varaan vaan ne on myös todennettu, kertoo Päivärinta.