Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kivi lensi ikkunan läpi porvoolaisnaisen makuuhuoneeseen

Käräjäoikeus ei tuominnut teosta naisen jättämää miestä.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 47-vuotiaan miehen viestintärauhan rikkomisesta. Rangaistukseksi mitattiin kymmenen päiväsakkoa, joka miehen tuloilla tiesi vain 60 euron sakkosummaa.

Syyttäjä haki miehelle tuomiota myös vaaran aiheuttamisesta, vahingonteosta ja kotirauhan rikkomisesta. Oikeus hylkäsi nämä syytteet.

Oikeusjuttu kumpusi 47-vuotiaan ja porvoolaisnaisen seurustelusuhteen päättymisestä ja sitä seuranneista tapahtumista toukokuussa 2020.

Syytteen mukaan mies oli soittanut toukokuisena päivänä naisen puhelimeen peräti 27 kertaa, vaikka nainen oli jo aiemmin monta kertaa ilmoittanut, ettei halua olla enää tämän kanssa tekemisissä.

Mies oli soittanut naisen puhelimeen peräti 27 kertaa.

Häirintäpäivää seuranneena yönä naisen makuuhuoneen ikkuna räsähti rikki. Iso kivi lensi tyynyn viereen sänkyyn ja nainen sai lasinsirpaleita kasvoilleen. Syytteen mukaan mies oli soittanut yöllä myös naisen pojan puhelimeen.

Nainen vaati oikeudessa mieheltä 3 000 euron korvausta henkisestä kärsimyksestä ja 808,50 euron korvausta ikkunan rikkomisesta.

Mies myönsi soittaneensa naiselle toukokuisena päivänä joitakin kertoja, mutta kiisti viestintärauhan rikkomisen. Hän kiisti heittäneensä kiveä naisen makuuhuoneeseen.

Nainen kertoi oikeudessa lopettaneensa suhteen miehen peliriippuvuuden vuoksi. Mies oli suhtautunut tähän huonosti ja aloittanut puhelin- ja somehäirinnän. Häirintä oli naisen mukaan loppunut vasta, kun 47-vuotias oli saanut tiedon naisen uudesta kumppanista.

Nainen ei ollut nähnyt aamuöistä kiven heittäjää, mutta hänen mukaansa se ei voinut olla kukaan muu. 47-vuotias tiesi paikan, oli seurannut häntä, käyttäytyi välillä maanisesti, eikä naisella ollut ollut riitaa kenenkään muun kanssa.

Mies kertoi oikeudessa juoneensa kyseisenä iltana alkoholia kotonaan Espoossa ja kiisti olleensa aamuyöllä Porvoossa.

Käräjäoikeuden mukaan naisen mainitsemat seikat puhuvat miehen syyllisyyden puolesta, mutta koska mies kertoo olleensa Espoossa, eikä kiven heittäjästä ole havaintoja, niin 47-vuotiaan syyllisyydestä jää varteenotettava epäily.

Koska mies tuomittiin vain viestintärauhan rikkomisesta, oikeus katsoi, että hänen tulee korvata naiselle aiheutetusta kärsimyksestä 200 euroa. Rikosuhrimaksu ja todistelukustannukset toivat miehelle lisäksi 69,20 euroa maksettavaa.