Porvoolainen Åby Foods Oy voitti kultaa piparkakkunäkkileivällään tämän vuoden Artesaaniruoka SM-kilpailussa kovien leipien luokassa. Kilpailu käytiin kuluneella viikolla Lappeenrannassa.
Piparkakkunäkkileipä on näkkileipiin keskittyneen Åby Foodsin sesonkituote, joka sopii jouluisiin illanistujaisiin ja pikkujoulutarjoiluihin makeiden ja suolaisten herkkujen kanssa.
Porvoolaisen Johanna von Wrightin kehittelemät näkkileivät leivotaan pienessä leipomossa Porvoossa, ja niitä myydään gourmet-tuotteisiin erikoistuneissa liikkeissä Suomen lisäksi muun muassa Ranskassa. Näkkileipien resepti löytyi aikoinaan Åbyn kartanon suuresta kirjastosta löytyneestä edellisvuosisadan reseptikirjasta. Johanna von Wright modernisoi reseptin ja päätti kokeilla, mitä muut siitä pitävät. Sittemmin yritys on niittänyt useita palkintoja tuotteillaan.