Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Epoon vanhempainyhdistys aikoo valittaa Porvoon koulupäätöksestä – "Tämä on todella väärin lapsia kohtaan, heille on tullut painajaisiakin"

Epoon koulun vanhempainyhdistyksessä odotettiin viime hetkeen asti toiveikkaina Porvoon kaupungin sivistyslautakunnan päätöstä sen puolesta, että kyläkoulu saisi jatkaa. Päätös kilahti vanhempien Wilma-sovelluksiin yhdeksän maissa torstai-iltana.

Lautakunta päätti neljätuntisessa kokouksessaan lakkauttaa Epoon alakoulun 1.8.2023 alkaen.

– Olimme tosi pettyneitä päätökseen. Vaikka ennakkotiedot antoivat muuta odottaa, toivottiin viime hetkeen asti, että järki olisi voittanut. Ollaan tosi surullisia lasten puolesta. Tämä vaikuttaa heidän elämään, vaikkakaan tämä taistelu ei ole vielä loppu. Tämä on todella väärin lapsia kohtaan, heille on tullut painajaisiakin, kun eivät ymmärrä miksi koulu otetaan heiltä pois, vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Anella Ahokas toteaa.

– Aiotaan valittaa päätöksestä. Tapa millä edetään on vielä auki, tutkitaan vielä asioita lisää, Ahokas jatkoi.

Heidän perheestään käy yksi lapsi Epoon koulua ja kaksi lasta on tulossa oppilaaksi. Vanhempainyhdistys oli koolla jo perjantaina ja aikoo kokoontua useamman kerran viikonlopun aikana käymään läpi tilannetta.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jorma Wiitakorven mukaan kaupunginhallitus ei voi käyttää otto-oikeutta sivistyslautakunnan päätökseen.

– Nykyisen hallintosäännön mukaan päätöksen tekee sivistyslautakunta ja sen jälkeen asia tulee valtuuston talousarviokäsittelyyn joulukuussa.