Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdessä luontoon pääseminen on jokaisen iän oikeus – Vanhustenviikon ohjelma Porvoossa on tässä

Vanhustenviikkoa vietetään tänä vuonna 2.–9.10. teemalla Yhdessä luontoon – joka iän oikeus. Ohjelmaa on jokaiselle päivälle. Sitä koordinoi vanhusneuvosto.

– Porvoossa olemme yhteistyössä saaneet koko viikolle hienon kattauksen vaihtelevaa ohjelmaa. Suunnittelussa on lähdetty siitä, että on kohtaamisia ja tiedon jakamista siitä mitä kaikkea onkaan tarjolla. Aloitusjuhla Linnankosken lukiossa käynnistää viikon. Tervetuloa aloitusjuhlaan ja eri tilaisuuksiin, toivottaa vanhusneuvoston puheenjohtaja Carl-Johan Numelin.

Porvoon kansalaisopisto kiertää Juhani Pessalan toimesta palvelukodeissa yhteislaulun ja harmonikkamusiikin merkeissä.

Valtakunnallinen pääjuhla on sunnuntaina 2.10 Savonlinnassa. AlfaTV tekee juhlasta koosteen ja esittää sen: sunnuntaina 2.10. kello 17–18, tiistaina 4.10. kello 14–15 ja perjantaina 7.10. kello 11–12.

Avajaisjuhlaa vietetään sunnuntaina 2.10. Linnankosken lukion auditoriossa, jonne sisäänkäynti on Raatihuoneenkadun puolelta. Maksuttoman tilaisuuden juontaa Thorbjörn Sirèn.

Kahvitarjoilu alkaa kello 13.30, Numelin avaa tilaisuuden kello 14, juhlapuheen pitää kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula, ja Petteri Saario kertoo uonnon terveysvaikutuksista. Flamingo-kuoron jälkeen on Gonzales-salsaryhmän tanssiesitys.

Omenamäessä lauletaan yhdessä ma 3.10. kello 15 alkaen Tulliportinkatu 4:ssä. Laulattajana on Marjukka Riihimäki. Maksuttoman tilaisuuden järjestää vanhusneuvosto.

Unelmien Porvoo – Onko se sitä ikäihmisille -keskustelutilaisuus ti 4.10. kello 13 alkaen WSOY-talon auditoriossa (Mannerheiminkatu 20 K). Paikalla on kaupungin johtoa ja hyvinvointialuejohtaja Max Lönnqvist. Kahvitarjoilu. Vanhusneuvoston tilaisuus on maksuton.

Seniori-iltapäivässä keskiviikkona 5.10. kello 13 Holmin talossa (Välikatu 11) luennoi museolehtori Margaretha Jämbäck teemalla Syväsukellus taiteilija Helga Sonck-Majewskin elämään ja taiteeseen, minkä jälkeen vuorossa on vapaata seurustelua Konkkaronkassa kahvin ja teekupposen kera. Tilaisuuteen mahtuu mukaan 20 henkilöä ja paikat täytetään ennakkoilmoittautumisten mukaan sähköpostitse: margaretha.jamback@porvoonmuseo.fi. Järjestäjänä on Porvoon Museo.

Bio Rexissä Taidetehtaalla on nyt SenioriBiossa useita mielenkiintoisia elokuvia, neljässä salissa elokuvia. Seniorihinta 8,50 euroa. Lippuja voi jo ostaa elokuvateatterista.

Keskiviikkona on sesitykset: porvoolaisen ohjaaja Klaus Härön Rakkaani merikapteeni kello 12.30 ja 15.00, Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä kello 12.00 ja 14.30, Suon villi laulu kello 12.45, Sieniretki kello 15.30 ja Häät ennen hautajaisia kello 15.15

Luontopäivässä Kerkkoon ulkoilumajalla (Majatie 26) torstaina 6.10. kello 13 alkaen on luontopolkun lisäksi muuta liikuntaa, makkaranpaistoa ja suunnistuksen saloja selviää OK Trianin johdolla. Maksuton on tilaisuus.

Keskustasta on järjestetty bussikyyti, ilmoittaudu siihen ennalta: sorjonen.leena@gmail.com tai soita/laita viesti 050 362 0499. Bussi lähtee Rauhankadun turistipysäkiltä kello 13.30. Paluu noin 15 Kerkkoosta. Järjestää vanhusneuvosto

Kokonhallilla (Jääkiekkotie 3) on kuntokahvit 6.10. kello 14–16, liikuntaa oman mielen mukaan, sulkis, pickleball, boccia, golf, curling, kävely. Sen jälkeen tarjoamme ilmaiset kahvit. Maksuton tilaisuus. Järjestäjänä liikuntapalvelut.

Kimppakävelylle lähdetään perjantaina 7.10. kello 10 Humlantien ja Sairaalantien risteyksestä (koirapuiston vierestä), kävelemme kahden ohjaajan kanssa Humlan majalle, jossa grillataan makkaraa ja juodaan mehua. Oheisohjelmaakin on, tilaisuus on maksuton. Järjestäjänä liikuntapalvelut.

Ikis-tuvassa kello 13–15 Lundintalossa (Aleksanterinkatu 11) kakkukahvit ja yhteislaulua Juhani Pessalan johdolla. Maksuton.

Varaudu vanhuuteen -messut la 8.10. Kevätkummun Kanteletalolla (Sammontie 6) kello 10–13. Maksuton tilaisuus, jossa tuote- ja toimintaesittelyjä. Rajallinen määrä liukuesteitä jaetaan maksutta yli 75-vuotiaille ja opastetaan käytössä. Pihalla tarjotaan soppatykistä hernekeittoa. Kahvio. Järjestäjänä vanhusneuvosto ja Porvoon kaupunki.

Ikäihmisten kirkkopyhänä on su 9.10. kello 13 jumalanpalveluksen jälkeen kirkkokahvit Gammelbackan seurakuntakeskus, Viertotie 1. Jumalanpalvelusta edeltää lounastarjoilu kello 12.

Yhteiskuljetus järjestetään sitä tarvitseville bussilla: Kevätkumpu–Keskusta–Gammelbacka ja takaisin. Ilmoittautuminen 3.10. mennessä kirkkoherranvirastoon 019 661 1213 arkisin kello 10–13. Ilmoita ruokavaliot ja mahdollinen kyytitarve. Järjestäjänä on Porvoon suomalainen seurakunta.

Porvoon museon Holmin taloon ja Vanhalle raatihuoneelle on ilmainen sisäänpääsy eläkeläisille (avoinna kello 12–16).