Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirjailijaveljekset keskustelevat uusimmasta yhteisestä kirjastaan Porvoon pääkirjastossa

Kirjailijaveljekset Kjell ja Mårten Westö tulevat Porvoon pääkirjastoon keskustelemaan alkusyksystä ilmestyneestä kirjastaan Vuodet tiistaina 4. lokakuuta kello 17.30.

Veljeksiä haastattelee Dan Henriksson.

Vuodet on Kjell ja Mårten Westön ensimmäinen yhdessä kirjoittama kirja. 50 omakohtaisessa tekstissä he kertovat elämästään aina alkaen kasvuvuosistaan 1960-luvun Helsingin Munkkiniemessä aina tähän päivään. Yhteisissä ja erillisissä muistoissaan he kääntyvät toistensa puoleen kysymyksin ja kommentein.

Kjell Westö tunnetaan muun muassa Helsingistä kertovasta kirjasarjastaan.

Kjell Westön esikoisteos vuodelta 1986 on runokokoelma Tango orange, ja läpimurron kirjailijana hän teki vuonna 1996 esikoisromaanillaan Leijat Helsingin yllä.

Vuonna 2006 hän sai Finlandia-palkinnon teoksesta Missä kuljimme kerran, ja 2014 hänelle myönnettiin Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinto kirjasta Kangastus 38. Viimeisin romaani Tritonus ilmestyi 2020.

Mårten Westöltä on esikoisrunokokoelmansa Vid tröskeln (1990) jälkeen ilmestynyt kolme runokokoelmaa ja kaksi novellikokoelmaa.

Viimeksi häneltä ilmestyi teos Som du såg mig då (2014). Mårten Westö on myös kääntänyt ruotsiksi romaaneja ja näytelmäkirjallisuutta suomen ja englannin kielestä sekä toiminut kolumnistina.

Dan Henriksson on Klockriketeaternin ohjaaja ja johtaja. Myös hän on syntynyt 1960-luvulla.

Tapahtuma on ruotsinkielinen ja sitä voi myös seurata kirjaston Facebook Livessä, missä se on katsottavissa kahden viikon ajan.