Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lamor allekirjoitti 25 miljoonan sopimuksen Bangladeshin kanssa

Porvoolainen ympäristöratkaisuja toimittava Lamor on allekirjoittanut sopimuksen öljyntorjunta- ja jätteenkäsittelyratkaisujen toimittamisesta Bangladeshiin.

Lamor tiedotti 20.6.2022, että Bangladeshin valtiollinen viranomainen on valinnut Lamorin toimittamaan Monglan satamaviranomaiselle kolme projektia, joiden tavoitteena on öljyntorjuntavalmiuden ja jätteenkäsittelykyvykkyyden kasvattaminen Monglan satamassa Bangladeshissa.

Projektit lisätään tilauskantaan vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä. Laitetoimituksista koostuvien projektien kokonaisarvo on noin 25 miljoonaa euroa. Projektit toimitetaan arviolta noin 18 kuukauden kuluessa sopimusten allekirjoittamisesta ja suurin osa projekteihin liittyvästä liikevaihdosta tuloutuu vuonna 2023.

Ensimmäinen projekti sisältää nopeaan reagointiin tarkoitettuja varusteltuja öljyntorjunta-aluksia. Toinen projekti sisältää Bangladeshin ensimmäisen satamassa toimivan jätteen vastaanottolaitoksen, jossa käsitellään ja prosessoidaan erilaisia aluksista peräisin olevia jätteitä. Kolmas projekti sisältää 24 metriä pitkän keräysaluksen, joka voi kerätä jätettä satamassa olevista laivoista ja kuljettaa ne sataman käsittelylaitokseen. Myös tämä alus on varusteltu öljyntorjuntalaitteistolla.

– Monglan satama sijaitsee yhdellä maailman kauneimmista alueista ja alueella sijaitsee Unescon maailmanperintökohde. Lamor on ylpeä saadessaan olla mukana lisäämässä valmiustasoa ja tukemassa jätteenkäsittelyvalmiuksia sekä materiaalien kierrätystä Bangladeshin satama-alueella. Nämä projektit ovat ensimmäinen vaihe Bangladeshin mittavaa logistiikkainfrastruktuurin perusparannushanketta ja odotamme, että hanke jatkuu muun muassa Chittagongissa tulevien vuosien aikana, sanoo Lamorin toimitusjohtaja Mika Pirneskoski tiedotteessa.