Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Parvekkeella savua mutta paloa ei löytynyt – paloesimies: "Parempi aina soittaa palokunnalle kuin että itsekseen miettisi"

Asukas havaitsi parvekkeellaan savun hajua Gammelbackassa keskiviikkoiltana kello 21 jälkeen. Aikansa mietittyään hän päätti soittaa hätänumeroon. Pelastuslaitoksen yksikkö saapui paikalle, tarkasti paikan ja alueen mutta ei löytänyt paloa eikä savunlähdettä. Gammelbackassa oli muutamia tunteja aiemmin kärähtänyt katuvalojen sulake. Varmuutta savun lähteestä ei saatu.

Paloesimies Pasi Latvala kiittelee tarkasti havainnoivia kuntalaisia.

– Aina kannattaa tehdä hälytys, jos epäilee tulipaloa, Latvala sanoo ja muistaa heti tapauksen, jossa tarkkaavaisuus koitui pelastukseksi.

– Muutamia vuosia sitten Tolkkisissa vanhassa liikekiinteistössä havaittiin päivällä pientä savun hajua, joka päivän mittaan voimistui. Pelastuslaitos kävi paikalla ja totesi, että rakenteissa olivat sähköjohtoja kytemässä. Kiinteistö pelastui ja vain siksi, että hälytys tehtiin ajoissa.

– Parempi aina soittaa palokunnalle kuin että itsekseen miettisi.