Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linnajoen koulu Porvoosta on mukana Turun yliopiston Onni on turvallinen koulu -hankkeessa

Porvoon Linnajoen koulu on yksi pilottikouluista Turun yliopiston käynnistämässä Onni on turvallinen koulu -hankkeessa, tiedottaa kaupunki.

Hankkeessa tutkitaan ja kehitetään perusopetuksen koulujen turvallisuuskulttuuria edistäviä toimenpiteitä. Näillä toimenpiteillä pyritään tiedotteen mukaan vastaamaan kouluissa esiintyviin poikkeamiin, kuten erilaisiin läheltä piti -tilanteisiin, tapaturmiin ja onnettomuuksiin, vahingon- ja väkivallan tekoihin, kiusaamiseen ja häirintään.

Hankkeeseen kutsuttiin mukaan 20 perusopetuksen koulua, joista 15 on pilottikouluja ja 5 verrokkikouluja. Hanke tuottaa osallistuville 20 koululle ajantasaisen ja tutkimusperustaisen tilannekuvan koulujen turvallisuudesta.

Tilannekuva päivitetään keväällä 2023, jolloin koulut saavat tietoa turvallisuutensa kehittymisestä kuluneen vuoden aikana.

– Olemme iloisia, että Linnajoen koulu on yksi mukaan kutsutuista pilottikouluista. Saamme tärkeää ajankohtaista ja tutkittua tietoa koulumme turvallisuudesta. Turvallinen kouluympäristö on koko koululle ja henkilöstölle tärkeä asia, Linnajoen rehtori Arttu Piispanen toteaa tiedotteessa.

Keväällä 2022 toteutetussa omatoimisen varautumisen auditoinnissa todettiin, että Linnajoen koululta esimerkiksi puuttuu turvallisuuden ylläpitämiseen liittyvä kirjallinen vuosisuunnitelma, eikä turvallisuushavaintojen ilmoituskanavaa ole erikseen ohjeistettu. Myös turvallisuuspuutteiden korjaamisen jälkiseuranta todettiin vaillinaiseksi.

– Näitä työstämme kuluvan vuoden aikana, Piispanen sanoo.