Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon sairaalan puolesta järjestetään mielenosoitus: "Leikkauslista on kuin märkä rätti Porvoon sairaalalle"

Mielenosoitus STOP Porvoon sairaalan alasajolle järjestetään Porvoon torilla lauantaina kello 10 alkaen.

Syynä mielenilmaukseen on Husin yhtymähallitukselle esitetty säästölista, jota yhtymähallitus käsittelee ensi maanantaina. Säästölistalla on Porvoon sairaalan yhteis- ja traumapäivystyksen lakkauttaminen.

Mikäli yhtymähallitus ja -valtuusto hyväksyvät lakkauttamisen, Itä-Uusimaa menettää ainoan päivystävän sairaalansa ja tulevaisuudessa päivystykseen alueelta olisi hakeuduttava Vantaalle, Peijaksen sairaalaan.

– Olen harvoin ollut näin vihainen ja tiedän, että en ole ainut! Myös meillä pääkaupunkiseudun ulkopuolella on oikeus potilasturvallisuuteen ja yhdenvertaiseen hoitoon, sanoo yhtymähallituksen jäsen Elin Blomqvist-Valtonen Facebookin tapahtumailmoituksessa.

– Leikkauslista on kuin märkä rätti Porvoon sairaalalle, yhteispäivystys ja traumapäivystys esitetään lakkautettavaksi.

Säästölistalla manitaan Blomqvist-Valtosen mukaan esimerkiksi Husin palveluverkosto ja sairaaloiden profilointi, jonka kokonaisvaikutus on noin 18,1 miljoonaa euroa, jakautuen seuraavasti:

Helsingissä Malmin sairaalan yhteispäivystyksen lopettaminen ja päivystysoston lakkauttaminen, traumapäivystyksen lopettaminen Porvoon ja Lohjan sairaaloissa, Raaseporin sairaalan osaston ja päivystyspoliklinikan uudelleenorganisointi yhdessä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kanssa, Husin psykiatrian osastomuutokset Helsingissä, Lohjan ja Porvoon sairaaloiden yhteispäivystysten lopettaminen ja erikoissairaanhoidon päivystysrinkien vähentäminen.