Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Anikó Lehtinen sukeltaa keskioluen maailmaan tieteellisesti

Uutiset: Ensi kevään eduskuntavaalien ehdokasasettelu etenee eritahtisesti eduskuntapuolueissa. Eniten nimettyjä ehdokkaita on toistaiseksi pääministeripuolue SDP:llä, ilmenee Uutissuomalaisen tekemästä kyselystä puoluesihteereille.

Talous: Suomalainen yritys Finn Recycling on patentoinut menetelmän, jolla jätehiekkaa voidaan kierrättää. Nyt yritys laajentaa toimintaa kaikkiaan 26,5 miljoonan euron rahoituspaketin turvin.

Ajassa: Vantaalaista Jouni Druggia, 53, pelottaa. Hänen 250-neliöisen omakotitalonsa lämmitys on aiemmin maksanut korkeimmillaan 600 euroa kuukaudessa, mutta tulevana talvena kuukauden sähkölasku uhkaa nousta jopa yli 2 000 euron. Miehellä on pahimman skenaarion varalle raju suunnitelma: talon jättäminen kylmäksi.

Kulttuuri: Espoon modernin taiteen museon Nykyaikaa etsimässä -näyttelyn taiteilijoiden käyttämät työkalut ovat uusia, mutta teemat tuttuja. Tekoälyllä on näyttelyssä tärkeä rooli.

– Halusimme rakentaa elämyksellisen näyttelyn, joka sopii kaikille – ei tarvitse olla nörtti tai nykytaiteen tuntija, sanoo EMMAn intendentti Arja Miller

Kulttuuri: Uudessa Marilyn Monroe -elokuvassa on paljon fiktiota. Tästä huolimatta tai juuri siksi se saattaa onnistua kertomaan Norma Jeane Mortensonista jotain, mitä dokumentit eivät ole tavoittaneet.

Ruoka: Radio Helsingin toimittajan, olutasiantuntijan Anikó Lehtisen väitöskirjan aihepiiri poikkeaa tavallisuudesta: keskiössä on nimittäin keskiolut. Lehtinen on kiireinen nainen ja paljastaa nyt myös sen, miten ehtii kaiken.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Tilaa Uusimaan verkkopalvelut 6 kk:n ajaksi hintaan 4,90e/kk. Tilaa jakso tästä!