Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Omikron-koronavarianttirokotetta saatavilla Porvoossa – influenssarokotukset alkavat marraskuussa

Koronaviruksen BA 1 -omikronmuunnosta vastaan räätälöidyn rokotteen voi saada Porvoossakin. Varianttirokote annetaan henkilöille, jotka tarvitsevat tehosterokotetta. Rokotteen voi käydä ottamassa jo nyt tai influenssarokotuksen yhteydessä marraskuusta alkaen.

Kaikille yli 65-vuotiaille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluville ja 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille tarjotaan koronavarianttirokotetta. Sitä tarjotaan myös 18–59-vuotiaille, jotka tarvitsevat kolmannen annoksen tai 60–64-vuotiaille, jotka tarvitsevat kolmannen tai neljännen annoksen.

Jos kuuluu johonkin edellä mainituista kohderyhmistä ja on jo saanut tehosterokotteen alkuperäisellä rokotevalmisteella, voi saada varianttirokotteen kolme kuukautta edellisen rokotuksen tai sairastetun koronataudin jälkeen. Näiden kohderyhmien kohdalla ei enää lasketa, kuinka monta rokotetta olet aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa olet sairastanut koronan.

Henkilö, joka on perusterve ja on saanut täyden rokotussarjan tai olet rokotusten lisäksi sairastanut koronan, ei tarvitse tehosterokotusta tämän syksyn aikana.

Rokotusaika varataan ensisijaisesti sähköisesti: koronarokotusaika.fi. Mikäli ei ole mahdollisuutta sähköiseen ajanvaraukseen, voi myös soittaa neuvontanumeroon 040 145 5000. Porvoossa on rokotusaikoja erityisesti tiistai-iltaisin hyvin tarjolla.

Rokotukset kausi-influenssaa vastaan alkavat Porvoossa marraskuussa. Ajanvaraus siihen aukeaa lokakuun puolessavälissä. Jos on ottamassa influenssarokotteen, suositellaan ottamaan tehosterokote koronaa vastaan samalla käynnillä. Tällöin riittää, että varaa ajan influenssarokotteeseen ja ilmoittaa rokotuspisteellä koronatehosterokotteen tarpeen.