Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raju kolari Porvoossa: yksi kuoli, yhdeksän loukkaantui – loukkaantuneista kolme löytyi toisen auton takaluukusta

Yksi ihminen kuoli ja yhdeksän loukkaantui rajussa kolarissa Läntisellä Mannerheiminväylällä perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Hätäkeskus sai kolarista ilmoituksen kello 0.22.

– Kyseessä oli kahden auton kolari. Toisessa oli kaksi henkilöä, joista toinen menehtyi ja toinen loukkaantui vakavasti. Toisessa autossa oli kahdeksan henkilöä, joista kolme löytyi takaluukusta. Heistä kaksi loukkaantui vakavasti ja kuusi lievästi, kertoo Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jouni Virta.

”Tässä on hieman shokki päällä” – lauantaiyönä sattunut kuolonkolari kosketti laajasti Porvoon ja Askolan asukkaita

Kolari tapahtui Läntisellä Mannerheiminväylällä lähellä Hornhattulantietä, kun kahdeksan nuoren auto tuli keskustan suunnasta kovaa vauhtia.

– Meille ei yön aikana ihan tarkkaan selvinnyt, millainen tämä törmäystilanne oli ollut, poliisi selvittelee sitä. Mutta vauhtia ja törmäyksen voimaa kuvastaa se, että autot olivat lentäneet sadan metrin päähän toisistaan ja autojen kappaleita oli koko matkalla pitkin Läntistä Mannerheiminväylää, Virta kertoo.

Osallisina olleiden autojen pitkä etäisyys toisistaan aiheutti haasteita pelastustöille.

– Vaikka kyseessä oli yksi liikenneonnettomuus, vastasi se pelastustoiminnan osalta kahta eri tilannetta. Koska välimatka oli niin pitkä, piti kaikki pelastustoiminta ja ensihoito jakaa kahteen paikkaan. Molempia autoja piti purkaa, että ihmiset saatiin niistä ulos. Myös suuri loukkaantuneiden määrä aiheutti haasteita. Olosuhteisiin nähden saimme kuitenkin hoidettua tilanteen varsin ripeästi, Virta kertoo.

Poliisi vahvistaa: "Toinen kuolonkolarin osapuolista ajoi päin punaista" – Porvoon turmaristeyksen liikennevalot olivat surmayönä päällä normaalisti

Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä Porvoosta, Sipoosta sekä vapaapalokunnista, useita ensihoidon yksiköitä sekä lääkärihelikopteri.

Tie jouduttiin sulkemaan liikenteeltä molempiin suuntiin useaksi tunniksi. Poliisi aloitti onnettomuustutkinnan paikalla yöllä.

Yksi kuoli ja useita loukkaantui kolarissa Porvoossa – toisessa autossa ihmisiä kyydissä takakontissa

Porvoon turmasuoralle ei ole tulossa nopeusvalvontakameraa – yhden valvontapisteen hinta on noin 20 000 euroa

Poliisi ei vahvista huhua Porvoon kolarin kolmannesta kuolonuhrista

Porvoon kolari järkyttää, Askolan nuorisotalolla tänään ovet avoinna ja tukea tarjolla, myös kriisipäivystys on valmiudessa