Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon kolari järkyttää, Askolan nuorisotalolla tänään ovet avoinna ja tukea tarjolla, myös kriisipäivystys on valmiudessa

Kaksi kuolonuhria vaatinut, perjantain ja lauantain välisenä yönä sattunut kolari on järkyttänyt laajasti Porvoossa ja Askolassa.

Menehtyneiden lisäksi kolarissa loukkaantui kahdeksan nuorta, joista osa erittäin vakavasti.

– Toisessa autossa oli useita askolalaisia nuoria. Tapaus on koskettanut kunnassamme todella monia, kertoo Askolan hallintojohtaja Tuija Saloranta.

Saloranta kertoo, että Askolan kunnan johtoryhmä kokoontui heti lauantaina pohtimaan, miten tapahtuneeseen reagoidaan.

– Päätimme avata nuorisotila Nutan tänään, jotta nuoret voivat tulla juttelemaan tai ihan vain olemaan yhdessä. Kaikki eivät välttämättä osaa puhua asiasta kotona, vaan halutaan samanikäisten seuraa ja tukea. Toivottavasti tämä mahdollisuus tavoittaa mahdollisimman monia nuoria, jotka tällaista kaipaavat, Saloranta sanoo.

Askolan koulun yhteydessä toimiva nuorisotila Nuta on avoinna tänään sunnuntaina kello 13–16. Paikalla on myös Askolan seurakunnan pastori Mervi Rosnell ja nuorisosihteeri Risto Vänttinen.

– Asiaa käsitellään lasten ja nuorten kanssa myös kouluissa maanantaina. Viranomaiset selvittävät parhaillaan, voimmeko saada autossa mukana olleiden nimiä, jotta osaamme suhtautua kouluissa oikein. Olemme saaneet tietää, että mukana on ollut 15–16-vuotiaita nuoria, eli he käyvät yläkoulua tai ehkä ammattikoulua. Monella voi olla nuorempia sisaruksia muissa kouluissa. Askola on pieni kunta, joten tämä koskettaa todella monia kuntalaisia, Saloranta sanoo.

Myös Porvoossa on käynnistetty järjestelyjä asian käsittelemiseksi.

– Olemme kontaktoineet väkeä ja käynnistäneet kaupungin omat järjestelyt välittömästi. Kriisiapua on tarjolla, ja olemme varustautuneet myös siihen, että kouluissa on saatavilla apua maanantaina, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula sanoo.

– Tämä traaginen kokonaisuus koskettaa todella montaa porvoolaista perhettä ja nuorta, hän jatkaa.

Viikonlopun aikana on puhuttu paljon Läntisen Mannerheiminkadun ajonopeuksista etenkin iltaisin ja viikonloppuisin.

Ujula kertoo, että Porvoon kaupunki tekee poliisin kanssa jatkuvaa yhteistyötä liikenneturvallisuuden ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

– Liikenneturvallisuus on meillä jatkuvassa keskustelussa. Poliisitutkinnan yhteydessä voi tulla esille asioita, olisimmeko voineet tehdä, tai voimmeko tulevaisuudessa tehdä jotain, ettei tällaisia asioita enää tapahtuisi. Jos tällaisia asioita ilmenee, niihin tietysti tartutaan. Mutta annetaan nyt poliisin tehdä ensin työnsä, Ujula sanoo.

Sekä Porvoo että Askola tiedottavat Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen tarjoavan psykososiaalista tukea kriisitilanteessa ympäri vuorokauden. Sekä nuoret että aikuiset voivat ottaa yhteyttä kriisipäivystykseen.

Kriisipäivystyksen nettisivuilta löytyy myös ohjeita tilanteeseen, jossa on kokenut jotain järkyttävää.

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen puhelinnumero on 040 517 4194.

Läntisen Mannerheiminväylän perjantaiöinen kolari vaati toisenkin uhrin

Porvoolaisnuorten ajelu päättyi tragediaan – poliisi: "Erittäin poikkeuksellinen ja vakava turma"

Raju kolari Porvoossa: yksi kuoli, yhdeksän loukkaantui – loukkaantuneista kolme löytyi toisen auton takaluukusta