Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vestman kiittelee Husin hallitusta, mutta pelkää Uudenmaan hyvinvointialueiden talouden ajautuvan kaaokseen – "Soten rahoitusmalli siirtää uusmaalaisten verorahoja muualle Suomeen"

Kansanedustaja, Itä-Uudenmaan aluevaltuuston puheenjohtaja Heikki Vestman (kok.) pitää Husin yhtymähallituksen päätöstä palauttaa säästölista uuteen valmisteluun ja torjua esitys Porvoon sairaalan päivystyksen lakkauttamisesta vahvan vaikuttamisen tuloksena.

– Yhteinen viestimme kantoi. Järki voitti tämän erän. Kiitos Husin hallitukselle vastuullisuudesta. Husin viranhaltijaesitys Porvoon sairaalan päivystyksen lakkauttamisesta olisi vaarantanut potilasturvallisuuden eikä edes tuonut säästöjä. Sairaalan tulevaisuudelle päivystyksen säilyminen on ratkaiseva. Luotan siihen, ettei uutta lakkauttamisesitystä viranhaltijoilta tule, Vestman toteaa tiedotteessa.

Vestman kertoo tehneensä sairaalapäivystyksen säilyttämiseksi vaikuttamista Kokoomuksessa, joka käyttää Husin yhtymähallituksessa suurinta valtaa, joten hallituksen kokoomuslaisten tuki uudelleenvalmistelulle oli ratkaisevan tärkeä.

– Taloutta on sopeutettava, mutta säästöt on haettava Husin hallintopöhöstä, ei erikoissairaanhoidosta eikä päivystyksestä. Keskusteltavaksi jää, voivatko Uudenmaan hyvinvointialueet tulla Husiä taloudessa vastaan. Näidenkin talouden tilanne on erittäin vaikea Marinin hallituksen sote-rahoitusmallin vuoksi, Vestman toteaa.

– Kun hallituspuolueet SDP, RKP, Keskusta, Vihreät ja Vasemmistoliitto päättivät soten rahoitusmallin, ne tiesivät, mitä tekevät: Siirtävät uusmaalaisten verorahoja muualle Suomeen eli leikkaavat uusmaalaisilta. Maan hallitus ei ole korviaan lotkauttanut edes erikoissairaanhoitomme hätähuudolle. Hallituksen pitää tulla siivoamaan aiheuttamaansa sote-sotkua täällä Uudellamaalla”, Vestman sanoo.

Vestman pelkää, että Uudenmaan hyvinvointialueiden alijäämä uhkaa muodostua niin karmivaksi, etteivät alueet kykene sitä toimintaa sopeuttamalla paikkaamaan.

– Jos Uudenmaan sote ajautuu rahoituskriisin vuoksi kaaokseen, mistä olemme varoittaneet, vastuussa ovat hallituspuolueet: SDP, RKP, Keskusta, Vihreät ja Vasemmistoliitto”, Vestman listaa.