Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myrskylä ja Pukkila liittyvät Porvoon vastuulla olevaan ympäristöterveydenhuoltoon – yliopiston Saaren eläinklinikka yhdeksi eläinlääkinnän paikoista

Itä-Uudenmaan kunnat Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Pornainen, Porvoo, Pukkila ja Sipoo ovat valmistelleet yhteistoimintasopimusta ympäristöterveydenhuollon tehtävien ja tartuntatautilain valvonnan järjestämiseksi niin, että vastuukuntana toimii Porvoo 1. tammikuuta 2023 lukien.

Uusi yhteistoimintasopimus korvaa vastaavat voimassa olevat sopimukset. Askolassa se on tulossa maanantaina kokoontuvan valtuuston hyväksyttäväksi.

Kustannukset tulevat jakautumaan kuntien asukaslukujen suhteessa. Viranomaiselimeksi tulee Porvoon rakennus- ja ympäristölautakunnan ympäristöterveysjaosto.

Uuteen yhteistoimintasopimukseen liittyvät nyt Myrskylä ja Pukkila ja Lapinjärvi vastaa jatkossa omasta sopimuksestaan. Nyt sillä on yhteistoimintasopimus Loviisan kanssa. Tartuntatautilain valvonnassa huomioidaan sote-uudistuksen vaikutukset.

Ympäristöterveydenhuoltoon kuuluu elintarvike- ja terveydensuojeluvalvonta, tupakkavalvonta, lääkelain ja markkinavalvontalain nojalla kunnalle kuuluva valvonta, eläinlääkintähuolto, eläintauti- ja eläinsuojeluvalvonta sekä tartuntatautien ehkäisyyn liittyvä tarkastustoimivalta kaikkien kahdeksan kunnan ja kaupungin alueella.

Porvoolla on oikeus sopia hyvinvointialueen kanssa tartuntatautilain valvonnan siirtämisestä hyvinvointialueelta Porvoon ympäristöterveydenhuollon vastuulle.

Eläinlääkärin vastaanottopaikoiksi on määritelty Loviisa, Porvoo ja Sipoo sekä uutena Pukkilan ja Myrskylän eläinlääkintäpalvelujen hankinta Helsingin yliopistollisen eläinsairaalan Saaren eläinklinikalta Mäntsälässä.