Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon Veckjärven leirintäalueen kaavan laatiminen alkaa vuoden päästä – konsulttiselvitys valmistui

Tuore konsulttiselvitys visioi Veckjärven leirintäalueesta paikkaa, joka tarjoaa laadukkaita palveluja ja elämyksiä jylhän järviluonnon keskellä.

Leirintäalue on kooltaan noin 6,1 hehtaaria ja sijaitsee 110 metrin etäisyydellä Veckjärven rannasta, jossa on virkistysranta laitureineen sekä vastarannalla Hasselholman julkinen uimaranta.

Veckjärven leirintäaluevaraukselta Porvoon keskustaan on matkaa noin neljä kilometriä pyörätietä pitkin.

Porvoon kaupunki on kirkastanut Veckjärven leirintäalueen visiota tuoreen selvityksen avulla. Kaupunkikehityslautakunta tutustuu selvitykseen kokouksessaan 11. lokakuuta.

Kaavan laadinta aloitetaan vuoden kuluttua syksyllä.

Porvoon kaupunginhallitus päätti jo syyskuussa 2010, että leirintäalue siirrettään Kokonniemestä Veckjärven alueelle.

Kattavassa selvityksessä on kartoitettu leirintäaluematkailun trendejä ja käyttäjiä, leirintäalueiden tarjontaa sekä Veckjärven leirintäalueen konseptia.

– Selvityksen mukaan leirintäalueen tulee tarjota laadukkaita palveluita ja elämyksiä, jotka syntyvät kylätunnelmasta ja jylhästä järviluonnosta, Porvoon elinkeinopäällikkö Elina Duréault kertoo kaupungin tiedotteessa. Palveluiden tulee vastata tulevaisuuden matkailijan tarpeisiin.

Selvitys tilattiin viime huhtikuussa Ramboll Finland Oy:ltä. Sitä on ollut mukana ohjaamassa elinkeinopäällikkö Elina Duréault, kaavoittaja Anne Rihtniemi-Rauh ja matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen.