Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon Joulutori karuselleineen ja kojuineen rakennetaan jälleen kauppatorille marraskuun lopulta jouluun asti – alueelle tulee paljon tapahtumia ja ohjelmaa

Porvoon Joulutori rakentuu myös tänä vuonna, ja sinne tulee viime joulua enemmän myyntipaikkoja. Etenkin joulunalusviikonloppuina Joulutorilla on kaupungin tiedotteen mukaan paljon koko perheelle suunnattua ohjelmaa. Joulutorin myyntipaikat ovat jo myynnissä.

Tänä jouluna kauppatorin alueelle rakentuvan Joulutorin kehittämistä jatketaan: Porvoon Joulutori kasvaa viime vuodesta niin koon kuin sisältöjen osalta.

Alueelle tulee enemmän myyntipaikkoja sekä uutuutena tunnelmallinen, koristeltu tapahtuma-alue. Joulutori huomioi myös vakituisten torimyyjien aseman.

Tapahtuma-alueelle on jo suunniteltu ohjelmasisältöä koko perheelle, mutta paikallisia toimijoita mahtuu vielä mukaan.

Perinteinen karuselli pyörii alueella maksutta joka päivä kello 12–18 ja joulupukki vierailee alueella useana viikonloppuna.

Kotieläinpiha Hemböle eläimineen käy ilahduttamassa alueella jopa kuutena päivänä, 9.–11.12. ja 16.–19.12. kello 12–18.

Lisäksi perheen pienimmille on tarjolla maksutonta poniratsastusta 3.–4.12. kello 13–15.

Myyntipaikat Joulutorille ovat myynnissä. Varaamiseen liittyvät yksityiskohdat löytyvät osoitteesta visitporvoo.fi/joulu.

– Ensimmäisestä joulutorista saadut kokemukset olivat kannustavia. Ulkopaikkakuntalaisten käynnit alueella lisääntyivät joulutorin aikaan yli 40 prosenttia. Joulutoria kehitetään tänä vuonna ja sen vaikutuksista tehdään uudet arviot taas tammikuussa 2023, kertoo tapahtumasuunnittelija Katarina Broas.

Intercultural Winter Bazaar -myyjäistapahtuma avaa Joulutorin tänäkin vuonna lauantaina 26.11. kello 11–16. Tapahtuma kokoaa runsaasti myyjiä ja pientuottajia yhteen.

Tarjolla on esimerkiksi ruokaherkkuja sekä eri maiden tuotteita, käsitöitä, lahjatavaroita ja paikallisia neuletuotteita. Monenlaisten myynnissä olevien tuotteiden lisäksi kävijät pääsevät nauttimaan kansainvälisestä tunnelmasta sekä kohtaamaan eri kulttuureista tulevia toimijoita ja yhdistysten sekä järjestöjen edustajia.

Bazaarin järjestävät kaupungin nuorisopalvelut, Multicultural Association of Porvoo (MAP), Borgå Folkakademi (AKAN) ja SPR:n Porvoon osasto.

Markkinointi on tänäkin vuonna monikanavaista ja keskittyy pääkaupunkiseudulle. Bussikampanja Helsingin alueella ja diginäytöt Helsingin keskustassa tukevat laajaa Visit Porvoo -somemarkkinointia Porvoon Joulusta.

– Kannattaakin laittaa Visit Porvoo ja Joulu on Porvoossa -somekanavat seurantaan, sillä siellä on tarjolla ihania vinkkejä joulun odotukseen, vinkkaa Broas.