Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pornaisissa paloi suuren varaston vinttiä, alapuolella halli täynnä ajoneuvoja – "Yleensä tässä vaiheessa, kun ullakolla on palo, on koko rakennus menetetty"

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos sammutti tulipalon Pornaisten Rantalan alueella Äijäläntiellä, jossa Pornaisten vapaapalokunnan kaksi yksikköä vartioi palopaikkaa kello 14.00 asti iltapäivällä. Sen jälkeen kohteen valvonta siirtyy omistajan vastuulle.

Suuren varastohallin tulipalossa olivat ainekset mittaviin omaisuusvahinkoihin, sillä jo lähtiessään Itä-Uudenmaan ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitosten yksiköt saivat tiedon, että vintillä palaa. Hälytys tuli kello 10.03.

Henkilövahingoilta vältyttiin, vaikka asuinrakennus on noin 15 metrin päässä varastohallista.

– Se ei oikeastaan ollut uhattuna, vaikka halli olisi palanut kokonaan, arvioi päivystävä palomestari Jouni Virta Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

– Siellä on halli, missä on 250 neliötä lämmintä ja 100 neliötä kylmää tilaa. Kaminaa oli lämmitetty ja vintille menevä hormi oli sytyttänyt ennen kattoa tulipalon, joka oli levinnyt vinttiin. Kun pelastuslaitos tuli paikalle, vinttitilassa oli tulipalo, Virta kertoo.

Oletusarvoon nähden vahingot jäivät pieneksi.

– Kyseessä on paikka, johon on pitkä matka jokaiselta pelastuslaitokselta ja kun jo ilmoituksessa kerrotaan, että ullakolla palaa, niin voidaan olettaa ettei tämä pääty hyvin. Nyt päättyi, Virta sanoo.

– Saatiin yllättäen sammumaan se suhteellisen nopeasti. Yleensä tässä vaiheessa, kun ullakolla on palo, on koko rakennus menetetty. Nyt saatiin palo vain sammumaan, en oikein tiedä miksi. Vahingot jäi siihen, että hallissa jouduttiin aukaisemaan seinää ja vintissä purkamaan villoja ja lattiarakenteita muutamien neliöiden alalta ja tuulettamaan savut pois hallista.

Halli on Virran mukaan täynnä ajoneuvoja, joiden päälle valui sammutusvettä ja karisi purua, kun rakenteita sahattiin, että pelastajat pääsevät paremmin käsiksi palokohtaan.

– Siellä on yksityisen henkilön jonkinlainen verstas kyseessä, mutta en tiedä onko mitään kaupallista toimintaa. Hallissa oli kymmenkunta ajoneuvoa: matkailuauto, henkilöauto, moottoripyörä.... Suuret taloudelliset vahingot olisi tulleet, jos halli olisi palanut, eikä se varmasti ollut kiinni enää kauhean monesta minuutista. Tämä olisi voinut päättyä huonosti.

Tehtävässä oli kymmenen yksikköä pelastuslaitoksilta: Keski-Uudeltamaalta pari, ja Itä-Uudeltamaalta Sipoon ja Porvoon vakituiset yksiköt.