Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Influenssarokotukset alkavat Porvoossa, ajanvaraus aukeaa ensi maanantaina

Porvoon kaupunki aloittaa rokotukset kausi-influenssaa vastaan 8. marraskuuta. Sähköinen ajanvaraus avataan 10. lokakuuta kello 10.

Aikoja annetaan tarvittaessa myös puhelimitse. Puhelinajanvaraus toimii terveysaseman rokotelinjalla numerossa 040 1455 000.

Kaupunki suosittelee influenssarokotuksen ottamista marras-joulukuussa. Rokotusaikoja on hyvin tarjolla.

Yleisenä rokotuspaikkana toimii Näsin terveyskeskus osoitteessa Askolinintie 1. Lastenneuvola rokottaa alle kouluikäiset ja kouluterveydenhuolto koululaiset. Kotihoito rokottaa omat asiakkaansa.

Jos henkilö kuuluu väestönryhmään, jolle annetaan tehosterokote koronaa vastaan, koronarokotteen voi saada influenssarokotuksen yhteydessä. Varaa tällöin aika influenssarokotukseen ja pyydä koronarokotetta käynnin yhteydessä. Erillistä aikaa koronarokotukseen ei siis tarvitse varata, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Myös pneumokokkirokotteen voi saada samalla käynnillä. Varaa siinä tapauksessa aika influenssarokotukseen puhelimitse ja pyydä samalla resepti pneumokokkirokotteelle. Nouda pneumokokkirokote apteekista ja ota se mukaan rokotuskäynnille. Pneumokokkirokotetta ei tarvitse uusia tai tehostaa.

Maksuttoman influenssarokotteen saa, jos influenssa aiheuttaa terveydelle oleellisen uhan, tai jos terveydelle on merkittävää hyötyä rokotuksesta.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja raskaana olevat, kaikki 65 vuotta täyttäneet, alle 7-vuotiaat lapset, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset, henkilöt, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa kuten vankeinhoitolaitoksissa ja vastaanottokeskuksissa, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, joka osallistuu potilaiden ja asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon.

Ilmainen influenssarokotus voidaan antaa myös henkilölle, jonka lähipiirissä on vakavalle influenssalle erityisen alttiita henkilöitä.

Vakavalle influenssalle erityisen alttiita henkilöitä ovat voimakkaasti immuunipuutteiset ja muut vakavasti sairaat henkilöt, perussairaat ja huonokuntoiset 65 vuotta täyttäneet, alle 6 kuukauden ikäiset vauvat ja raskaana olevat.

Lapset, perheet ja raskaana olevat saavat influenssarokotuksen neuvoloissa 7. marraskuuta alkaen. Jos perheessä on rokotettavia lapsia, vanhemmat voidaan rokottaa samassa yhteydessä lasten rokotusten kanssa. Rokotuksista voi myös tiedustella terveydenhoitajan puhelinajalla arkisin kello 12–13.

Koululaiset ja opiskelijat varaavat rokotusajan oppilaitoksensa terveydenhoitajalta.

Alaikäinen voi itse päättää rokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan. Jos lapsi ei pysty itse päättämään rokotuksesta, rokotteen ottamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus.