Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoo löysi toteuttajan virtuaaliselle taidemuseolleen

Porvoon kaupunki on päättänyt hankkia Stereoscape Oy:tä virtuaalisen taidemuseon teknisen toteutuksen. Hankinnan arvo on 38 360 euroa.

Valitun yrityksen tehtävänä on rakentaa käyttöliittymä, jonka kautta Porvoon kaupungin ja Porvoon museon henkilöstö voi vaihtaa ja päivittää virtuaalisen taidemuseon näyttelyitä ja yksittäisiä teoksia sekä teoksiin liittyviä tietoja itsenäisesti.

Näyttelykävijä pääsee tutustumaan Porvoon virtuaaliseen taidemuseoon nettiselaimensa kautta.

Tarjouskilpailuun osallistui kuusi yritystä. Hinnan painoarvo oli 30 % ja laadun 70 %. Sopimuskauden pituus on aluksi yksi vuosi, mutta siihen sisältyy mahdollisuus optiovuosiin.

Porvoon kulttuuripalvelut ja Porvoon museo käynnistivät virtuaalimuseohankkeen keväällä 2021 ja ryhtyivät laatimaan hankesuunnitelmaa sekä kustannusarviota. Tarkoituksena oli saattaa yleisön nähtäville porvoolaisten rakastamia teoksia, joista suurin osa on varastoituna.

Porvoon kaupungin taidekokoelma käsittää noin 2 000 teosta, joihin kuuluvat muun muassa Yrjö A. Jäntin taidekokoelma ja Walter Runebergin veistoskokoelma.

Porvoon museon taidekokoelman 3 600 teoksesta pieni osa on esillä perusnäyttelyissä Holmin talossa, Raatihuoneella sekä talletuksina esillä muualla. Kokoelmissa on teoksia ja esineistöä aina 1700-luvulta tähän päivään.