Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laulujoutsen ollut paikoillaan jo päiviä Sipoossa, pelastusyritys epäonnistui

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos sai sunnuntaina hälytyksen Sipoon Pilvijärvelle, jossa paikoillaan olevaa laulujoutsenta on seurattu useita päiviä.

Sunnuntaina lintu oli ollut jo kolme päivää samoilla sijoillaan.

Linnun tilannetta on jo viikon verran seurannut Pia Pyhälahti, joka käy uimassa läheisellä avantouintipaikalla. Joutsenpari ilmestyi järvelle noin viikko sitten, mutta torstaina puoliso oli lähtenyt.

– Lintu kyhjötti rannassa, vaikka menin ihan viereen. Sen siivet näyttivät olevan kunnossa, mutta kaulaa lintu piti mutkalla, eikä nostanut päätään kovin ylös. Se tuntui väsyneen oloiselta. Se ei vaikuta terveeltä.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos tiedotti sunnuntaina iltapäivällä, että joutsenen puoliso yritti kovasti huudella puolisoaan liikkeelle, mutta sitten sekin oli kadonnut ja joutsen oli jäänyt yksin.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle joutsen lähti uimaan karkuun lähestyvää pelastajaa ja haavia.

Pyhälahden mukaan järvelle laskeutui myös toinen joutsenpari poikasensa kanssa. Ne ajoivat sairaan joutsenen rannan pusikkoon.

Joutsenet lähtivät kuitenkin pienen tuumailun jälkeen uimaan pois.

Pelastuslaitos kertoo, että joutsenen tilannetta jäädään seuraamaan.

Paikalle saapui sunnuntaina yksi Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen sopimuspalokunnan yksikkö.

Pyhälahti, joka ilmoitti joutsenesta pelastuslaitokselle, aikoo jälleen maanantaina uimaan. Samalla hän käy katsomassa, näkyykö järvellä yksin jäänyttä laulujoutsenta.

Mikäli joutsen saadaan kiinni, viranomaiset päättävät, kuljetetaanko se Pyhtään lintuhoitolaan vai Korkeasaareen.