Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Careeriassa pilotoidaan uutta mallia, joka mahdollistaa Porvoossakin alle 18-vuotiaiden palkkaamisen kemianteollisuuden töihin oppisopimuksella

Kemianteollisuudessa kaivataan uusia tekijöitä ja yrityksiin halutaan nyt houkutella nuoria osaajia. Kemianteollisuus ry:n ja Teollisuusliiton sopima alan uusi oppisopimusmalli mahdollistaa alle 18-vuotiaiden työskentelyn yrityksissä, kertoo Careeria tiedotteessaan.

Malli on kehitetty työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen, yritysten ja oppilaitosten yhteistyönä ja sitä pilotoidaan talven 2023 aikana neljässä oppilaitoksessa, joista Careeria on yksi. Pilottimallia esitellään tällä viikolla Careerian Perämiehentien yksikössä.

Sen ovat suunnitelleet yhdessä työnantaja- ja työntekijäjärjestöt, yritykset ja oppilaitokset, ja tässä kemianteollisuuden uudessa oppisopimusmallissa avautuu jo alle 18-vuotiaille mahdollisuus työskentelyyn Porvoon jalostamolla oppisopimuksella. Careeria on mukana pilottivaiheessa yhtenä neljästä oppilaitoskumppanista.

Vuoden 2023 aikana pilotoitavassa oppisopimusmallissa ensimmäinen vuosi opinnoista suoritetaan oppilaitoksessa, toinen ja kolmas vuosi työelämävaltaisesti. Uutta oppisopimusmallissa on, että työntekijän palkka nousee opintojen edistymisen mukaan.

Uudesta oppisopimusmallista toivotaan vetovoimatekijää alalle. Mallin toteutuksessa on aluksi mukana neljä yritystä: Kemira Oulussa, Umicore Kokkolassa, Nokian Renkaan Nokialla ja Neste Porvoossa.