Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Petteri Portaankorvasta Itärata Oy:n toimitusjohtaja – "Raideyhteyden toteutuminen tulee päivä päivältä lähemmäksi"

Itärata Oy:n hallitus on valinnut diplomi-insinööri, kauppatieteiden maisteri Petteri Portaankorvan yhtiön toimitusjohtajaksi. Portaankorva siirtyy väliaikaisesta vakituiseksi toimitusjohtajaksi heti, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Portaankorva jatkaa työtä kasvaneella innolla, kuten hän tiedotteessa luonnehtii.

– Itäradan suunnittelun edetessä raideyhteyden toteutuminen tulee päivä päivältä lähemmäksi.

Portaankorva on työskennellyt Itärata Oy:n väliaikaisena toimitusjohtajana kesäkuun 2022 alusta lähtien. Hän on työskennellyt tätä ennen johtotehtävissä Kouvolan kaupungin palveluksessa, Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa ja Tiehallinnon Kaakkois-Suomen tiepiirissä.

Itärata Oy:n toimialana on Lentorata–Porvoo–Kouvola nopeaan junayhteyteen liittyvä raideliikenneinfrastruktuurin suunnittelu rakentamisvalmiuteen asti. Helsingin ja Kouvolan välinen raideyhteys on Suomen merkittävimpiä raideyhteyksiä, ja sen kehittämiselle on tunnistettu laaja-alaiset tarpeet.

Suomen valtion osuus yhtiössä on 51 prosenttia. Lisäksi osakkaina yhtiössä ovat 24 kaupunkia tai kuntaa: Porvoo, Kouvola, Helsinki, Lappeenranta, Kuopio, Mikkeli, Joensuu, Imatra, Pieksämäki, Kajaani, Iisalmi, Siilinjärvi, Lieksa, Kitee, Nurmes, Lapinlahti, Suonenjoki, Mäntyharju, Askola, Parikkala, Taipalsaari, Rautjärvi, Lapinjärvi ja Myrskylä.

Hallituksen puheenjohtaja Arto Räty toteaa tärkeäksi sen, että itäratahanke etenee sujuvasti. Hän luonnehtii, että Portaankorvalla on tehtävään sopiva tausta ja ammattitaito sekä hyvä kokemus Itäratahankkeesta sen alkutaipaleelta lähtien.