Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsalaisuuden viikko alkaa maanantaina – Porvoossa runsaasti kulttuuritapahtumia eri kohderyhmille

Ruotsalaisuuden päivä osuu tänä vuonna ensi viikon sunnuntaille. Porvoossa juhla järjestetään 6. marraskuuta kello 17 alkaen Kulttuuritalo Grandin juhlasalissa.

Kaupungin tiedotteen mukaan juhlassa kuullaan kirjailija ja opettaja Annika Gustafsson-Flinkin juhlapuhe, ukrainalaispianisti Yuliia Charkinan pianomusiikkia sekä Runebergskören BSB:n laulua. Juhla kestää noin tunnin.

– Odotamme innolla sosiaalista ja mukavaa juhlaa ja ohjelmaa juhlasalissa sekä seurustelua ja tarjoilua aulassa sekä ennen juhlaa että sen jälkeen, KoMbin apulaisrehtori Maria Malin sanoo tiedotteessa.

Juhlaan on ilmainen sisäänpääsy ja Borgå folkakademin maahanmuuttajaopiskelijat pitävät buffettia.

Sunnuntain juhla päättää Ruotsalaisuuden viikko -kulttuuriviikon, jota on järjestetty syksystä 2000 alkaen. Tapahtumaa koordinoi Folktinget, ja jokaisella alueella on oma työryhmänsä, joka järjestää paikkakuntakohtaista ohjelmaa. Porvoon työryhmässä ovat edustettuina Porvoon kansalaisopisto, Kulttuuritalo Grand ja kaupungin kulttuuripalvelut.

Viikon aikana järjestetään kulttuuritapahtumia eri kohde- ja ikäryhmille, erityisesti lapsille ja nuorille. Pääpaikkana on kulttuuritalo Grand, jossa järjestetään maanantaina 31.10. kello 14 ruotsinkielinen kahvihetki. Tiistaina puoliltapäivin Sås & Kopp -duo pitää lastenkonsertin Grandissa.

Perjantaina 4.11. Grandissa vierailee Teatteri Taimine, jolla on kaksi näytöstä. Kello 10 vieraat esittävät Bobban-näytelmän päiväkotiryhmille ja kello 13.30 Stormen-näytelmän yläaste- ja lukioryhmille.

– Nämä näytelmät on varattu koululaisryhmille, mutta hajapaikkoja voi tiedustella, vt. toiminnanjohtaja Anne Johansson Padilla Grandista vinkkaa muille kiinnostuneille.

Lisäksi Totem-teatteri vierailee keskiviikkona 2.11. Kvarnbackens skola -koulussa Porvoossa ja esittää RD TRDN -näytelmän. Lyceiparkens skolan ystäväoppilaat vierailevat palvelukodeissa ja lukevat senioreille torstaina 3. marraskuuta.