Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linnankoski-mitalin saa tänä vuonna Ukrainan sodan asiantuntija, geopolitiikan tulkki ja kansansuosikki Mika Aaltola

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola on tämänvuotisen Linnankoski-mitalin saaja. Mitali luovutettiin hänelle Linnankoski-seuran 126-vuotismatineassa Porvoossa torstai-iltana.

– Sekä Johannes Linnankoski että Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola ovat toimineet samojen päämäärien ja tavoitteiden hyväksi, omaavat yhteisiä arvoja ja toimivat altruistisesti ja moraalisesti yhteisen hyvän puolesta, luonnehti seuran puheenjohtaja Eki Toivanen mitalipuheessaan.

Aaltola on tullut tutuksi suomalaisille erityisesti kuluvan vuoden aikana roolissaan kommentoivana asiantuntijana ja geopoliittisena tulkkina.

– Vuoden 2022 Linnankoski-mitali myönnetään Teille turvallisuutta lisäävän luotettavan ja puolueettoman tiedon välittäjänä asiantuntijatehtävässänne aikana, jota varjostavat synkät pilvet ja tarkoituksellinen tiedon vääristely raskauttaa mieliämme.

Aaltola on suorittanut tutkinnon psykologiasta Columbian yliopistossa ja väitellyt yhteiskuntatieteiden tohtoriksi Tampereen yliopistosta, jossa hänellä on myös dosentuuri.

Hän on osa-aikainen professori Tallinnan yliopistossa ja oli vierailevana professorina Minnesotan yliopistossa 2006 – 2008. Vierailevana tutkijana hän on ollut Cambridgen yliopistossa, Pariisissa Sciences Po-yliopistossa ja yhdysvaltalaisessa Johns Hopkinsin yliopistossa.

Linnankoski-seura on jakanut vuodesta 1970 alkaen vuosittain Linnankosken muistomitalin.

Mitalin on suunnitellut kuvanveistäjä Armas Hutri. Seuran sääntöjen mukaan mitali myönnetään sellaiselle henkilölle tai yhteisölle, jonka aikaansaannokset tieteen, taiteen, kirjallisuuden, talous- ja yhteiskuntaelämän tai uusmaalaisen kotiseututyön alalla ansaitsevat julkista tunnustusta.