Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällainen on nyt talvirenkaiden saatavuus Suomessa – "Jostain on karsittava"

Talvirenkaiden saatavuus on tänä vuonna helpottunut, kun ongelmaa verrataan pariin aiempaan vuoteen. Asiasta kertoo Euromaster tiedotteessaan.

Korona toi omat haasteensa renkaiden saatavuuteen muun muassa rajusti kohonneiden kuljetuskustannusten vuoksi, ja tilannetta on hankaloittanut entisestään Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan.

Monella rengasvalmistajalla oli tehtaita Venäjällä, jossa valmistettiin erityisesti nastarenkaita.

– Yleisesti ottaen talvirenkaiden, myös nastarenkaiden, saatavuus on nyt hyvä. Esimerkiksi yleisimpiä rengaskokoja on meillä hyvin varastossa, rauhoittelee Euromasterin Pohjoismaiden ostoista vastaava Vesa Lindén.

Hänen mukaansa joistain harvinaisemmista rengasko’oista voi kuitenkin olla pulaa.

– Kun valmistajien tuotantokapasiteetti on pienempi kuin normaalisti, jostain on karsittava.

Lue lisää: Autoilija, nyt on aika tarkastaa talvirenkaiden kunto – tässä muistisääntö siihen, milloin on syytä hankkia uudet

Lindén huomauttaa, että kitkarenkaiden saatavuus on lähes normaalilla tasolla. Sen sijaan pakettiauton renkaiden tilanne on haastavampi kuin henkilöautopuolella.

Hankala talouden tilanne hintojen nousuineen luo paljon epävarmuutta tulevaan talveen, ja moni autoilija voi myös miettiä, lykkäisikö uusien talvirenkaiden hankintaa myöhemmäksi.

– Kannattaa kuitenkin muistaa, että loppujen lopuksi hyvät talvirenkaat ovat turvallisen ajon kannalta melko edullinen investointi, Linden muistuttaa.