Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lentorata on edellytys Itäradan toteutukselle – sen linjauksessa ei huomioida idän yhteyttä, eikä Porvoolta edes kysytty YVA-lausuntoa

Porvoon kaupunginhallitus aikoo maanantaina muotoilla lausunnon Uudenmaan Ely-keskukselle tulevan lentoradan ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta, vaikkei Porvoolta ole pyydettykään lausuntoa – vaikka kaupungin mukaan pitäisi. Lentorataa kun on pidetty edellytyksenä idän suunnan uudelle ratayhteydelle, Itäradalle, jonka hankeyhtiö Itärata Oy on jo perustettu.

Nykyisissä suunnitelmissa idän suunnan uusi ratayhteys kytkeytyy Lentorataan. Lentoradan alustava linjaussuunnitelma sijoittuu välille Helsingin Pasila – Keravan Kytömaa.

Porvoo katsoo alustavassa lausuntoluonnoksessa, että linjaussuunnitelmassa pitäisi paremmin huomioida itäradan liittyminen lentorataan ja selvitettävä siitä aiheutuvat tekniset ja liikenteelliset perusratkaisut sekä likimääräinen sijainti.

– Myös muissa YVA-ohjelman mukaisissa vaihtoehdoissa on selvitettävä Itäradan mahdollinen liittyminen rataverkkoon. Lentoradan ja muiden vaihtoehtojen alue- ja yhdyskuntarakenteen ja liikenteellisten vaikutusten arvioinnissa tulisi ottaa huomioon myös laajemmat, maakunnalliset ja itäiseen Suomeen kohdistuvat vaikutukset.