Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loviisan Sarvilahden maratonilla nähtiin sekä osallistujaennätys että reittiennätyksiä

Juoksutapahtumat

Lappeenrannan Urheilu-Miesten (LUM) Alisa Vainio juoksi tämän syksyn Sarvilahden Maratontapahtuman puolimaratonin uudeksi reittiennätykseksi 1:13:18. Myös miesten puolimaratonilla Sami Turkulaisen (LUM) juoksema aika, 1:16:44 oli miesten uusi reittiennätys. Antti Hartikainen (Team Här-Ski) paranteli vastaavasti kympin reittiennätyksen lukemiin 33:08, parantaen näin Alisa Vainion kesäkuussa juoksemaa ennätysaikaa vajaalla minuutilla. Sen lisäksi uudet reittiennätykset tehtailtiin naisten maratonilla (Minna Taistra, Suomussalmen Rasti 3:44:24), 45-vuotiaiden miesten 10 kilometrillä (Jari Kinnunen, Suomussalmen Rasti 39:08), 55-vuotiaiden miesten 10 kilometrillä (Timo Jääskeläinen 37:54), 45-vuotiaiden naisten 10 kilometrillä (Merle Hirtentreu, Borgå Akilles 56:34) ja 55-vuotiaiden naisten 10 kilometrillä (Sija Nurmi, Kerkkoon Urheilijat 46:43). Reittiennätysaika oli Alisa Vainion uran kolmanneksi nopein. Vainion ennätys on keväällä maantiejuoksun SM-kilpailuissa Raumalla juostu 1.12.22. Vainiolle juoksu oli ensimmäinen kilpailu Münchenin EM-kilpailuista alkaneen koronan aiheuttaman kilpailutauon jälkeen.

– Sarvilahden juoksun reitti ei ole nopeimmasta päästä. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia haasteita, Vainion valmentaja Jarmo Viskari totesi SUL:n tiedotteessa.

Kolea ja tuulinen sää ei haitannut juoksijoita vaan tapahtumassa tehtailtiin tosiaan useita reittiennätyksiä. Pitkien matkojen lisäksi tarjolla oli 5 ja 10 kilometrin kilpailut nopealla Rauhalan kaupunginosan kiertävällä reitillä. Kympin reittiennätys oli ennen lauantaita niinkin kova kuin 33:52. Sen juoksi viime kesäkuun kisassa maamme huippujuoksijoihin kuuluva Alisa Vainio. Kisakeskus sijaitsi Loviisan Rauhalan puistossa lähellä jäähallia. Sarvilahden Maratontapahtuman suosituin matka on puolimaraton, jolle starttasi tällä kertaa 38 juoksijaa. Myös maraton on vakiintunut maratonharrastajien kilpakalenteriin.

– Samoja maratoonareita tulee paikalle kisasta toiseen. Reitistä selvästikin tykätään, kilpailunjohtaja Kimmo Heikkinen toteaa.

– Olemme tyytyväisiä ja yllättyneitä siitä miten paljon jälki-ilmoittautuneita tuli, etenkin Porvoon suunnasta.

– Ennen lähtöä meinasi pieni kiire iskeä, mutta selvisimme kuivin jaloin lähtöihin. Sitten kisa menikin käsikirjoitusten mukaan.

Reitistä selvästikin tykätään.

Kimmo Heikkinen oli mielissään, kun kisassa nähtiin kovia juoksijoita, jotka pistivät kovia aikoja lopputuloksiin. Suurin tähti kisassa oli tietysti Alisa Vainio.

– On tosi kivaa, että Alisa on tullut käymään meillä jo kaksi kertaa ja tietenkin pistänyt reittiennätykset samalla ihan uudelle tasolle.

– Uskon, että kyseessä on kaikkien kannalta pelkästään hyvä asia.

– Haluamme pitää tapahtuman toisaalta pienenä jatkossakin, mutta kuitenkin hyvin järjestettynä tapahtumana, jossa voi juosta kovaa tai hiljaa.

– Järjestelymme on tehty hyvin ja kovaa vauhtiakin ajatellen, Heikkinen painottaa.

Sarvilahden Maratonia alettiin järjestää ensin pienen paikallisen porukan yhteislenkkinä vuonna 2017. Kimmo Heikkinen kertoo, että seurassa oli alun perin tarkoitus juosta maraton kaikkina vuodenaikoina samalla reitillä. Näin tehtiinkin aluksi, mutta myöhemmin seurassa päädyttiin järjestämään kesä- ja syksymaratonit. Sittemmin tapahtuma on kasvanut ja se on poikinut nyt myös Loviisan Kestävyysjuoksijat ry:n perustamisen vuonna 2021. Tämän syksyn Sarvilahden Maratontapahtuma oli jo 16. kerta. Tapahtuma järjestetään tosiaan kaksi kertaa vuodessa, kesäkuussa ja marraskuussa. Osanottajia on aina noin sata. Seura järjestää myös kestävyysjuoksuun liittyvää koulutusta sekä kimppalenkkejä.

– Pyrimme myös tukemaan jäsenistön osallistumista kilpailuihin, seuran puheenjohtaja Emmi-Liina Vakkuri-Johansson kertoo.

– Kaikki ovat tervetulleita seuraan aloittelijoista kilpaharrastajiin.

Heikkinen kertoo, että ensi vuonnakin ohjelmassa on jälleen kaksi kilpailua, kesä- ja marraskuussa, kuten aiempinakin vuosina. Uusia kujeita ei ole suunniteltu.

– Sarvilahden Maraton on meidän mielestämme tällaisenaan, ainakin saamamme palautteen perusteella, hyvä ja houkutteleva pikku juoksutapahtuma, Heikkinen toteaa.

– Haluan kiittää kaikkia meidän tapahtumamme vapaaehtoisia, joita ilman ei tätä kisaa olisi voitu järjestää.

– Ja tietysti kaikkia paikalle tulleita, iloisia juoksijoita.

– Loviisan Kestävyysjuoksijat toivottavat kaikki tervetulliksi juoksuihimme myös ensi vuonna.

– Järjestämme tänä vuonna vielä uudenvuodenaaton glögivitosen 31.12. kello 12. Seuratkaa juoksun tapahtumakalentereita!