Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskustelu huumeista taidegalleriassa Porvoossa – Suomessa menehtyy 4–5 ihmistä huumeisiin joka viikko

Galleria Maarissa järjestetään keskustelu huumepolitiikasta. Tilaisuus liittyy Vesa Peltosen taidenäyttelyyn, johon Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkijaprofessori Pekka Hakkarainen on tuottanut asiasisältöä.

Keskustelu järjestetään 10. marraskuuta kello 18 galleriassa, osoitteessa Jokikatu 22. Tilaisuuden alustaa THL:n tutkijaprofessori Pekka Hakkarainen.

Mukana on myös ajankohtaisen näyttelyn Mielen muuntuneet todellisuudet taiteilija Vesa Peltonen.

Tutkijaprofessori Pekka Hakkaraisen mukaan viime vuosina Suomessa on menehtynyt huumeisiin noin 250 henkilöä vuodessa, mikä tarkoittaa 4–5 huumekuolemaa viikossa. Kasvussa ovat olleet etenkin nuorten alle 25-vuotiaiden kuolemat, joissa Suomi pitää halussaan EU-maiden kärkitilaa. Hakkaraisen mukaan haittojen ja ongelmien määrä kertoo siitä, että nyky-yhteiskunnassa tilanne on huonosti hallussa. Huumeista pitäisi hänen mielestään puhua aikaisempaa avoimemmin. Vaikeneminen, piilottelu tai yksioikoinen tuomitseminen ei auta haittojen vähentämisessä tai ongelmien pienentämisessä. Tarvitaan lisää keskustelua, avoimuutta ja uudenlaista huumausainepolitiikkaa. Avoimempi suhtautuminen helpottaisi mahdollisten ongelmien esille ottoa palveluiden piirissä niin ammattilaisten kuin käyttäjienkin toimesta. Huumausaineiden käytön rangaistavuuden poistaminen rikoslaista edistäisi avoimempaa ja keskustelevampaa kulttuuria.

Peltosen näyttely on avoinna galleriassa 15.marraskuuta saakka.