Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely: Kodin vahingoista ihmiset pelkäävät eniten tulipaloja

Merkittävä osa Uudellamaalla asuvista kokee tulipalon suurimmaksi kodin vahinkoriskiksi, selviää LähiTapiolan kyselystä.

Energiakriisin myötä lisääntyvä puunpoltto voi lisätä vaaratilanteita, mikä korostaa varautumisen merkitystä. Kaikkien kotoa ei kuitenkaan löydy esimerkiksi toimivaa palovaroitinta.

Pelastustoimen tilastojen mukaan palokunnat saavat vuosittain hälytyksen noin 3 000:een asuin- ja vapaa-ajanrakennusten paloon.

Yleisimmät syttymissyyt rakennuspaloissa ovat ruoanlaitosta sekä erilaisista koneista ja laitteista alkunsa saaneet palot. Kuitenkin myös esimerkiksi tulisijoista ja savuhormeista saa vuosittain alkunsa noin 600 rakennuspaloa.

LähiTapiolan Arjen katsaus -kyselyssä selvitettiin suomalaisilta, mistä kotitalouteen mahdollisesti kohdistuvista vahingoista he ovat eniten huolissaan.

LähiTapiola Uusimaan alueen vastaajista 44 prosenttia kertoo olevansa huolissaan tulipalosta tai muusta palovahingosta ja vajaat 40 prosenttia vuodosta tai muusta vesivahingosta.

Tuloksissa tulipalot nousevat selvästi suuremmaksi koetuksi vahinkoriskiksi kuin esimerkiksi asuntomurto, varkaus tai myrskyn aiheuttamat vahingot.

– Valtaosa kotivakuutuksesta korvaamistamme vahingoista on erilaisia irtaimistovahinkoja, mutta on tietysti täysin ymmärrettävää, että palot ja vuodot huolettavat ihmisiä eniten. Omalle kohdalle sattuessa esimerkiksi tulipalo voi olla kokemuksena hyvin raskas, sanoo korvausjohtaja Göran Ahlgren porvoolaisesta LähiTapiola Uusimaasta.

Yhtiö maksaa rakennuspaloista kymmenien ja jopa satojen tuhansien eurojen korvauksia.

– Palojen ehkäisy on tietysti tärkeintä ihmishenkien suojelemiseksi.