Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myrskylän kunnanjohtaja vaihtuu – Sam Vuorinen ryhtyy Länsi-Uudenmaan laatu- ja turvallisuusjohtajaksi

Sam Vuorinen on valittu Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen laatu- ja turvallisuusjohtajaksi, joten Myrskylän kunnanjohtaja vaihtuu.

Myrskylän kunnan tiistaisen tiedotteen mukaan Vuorisen virkasuhde koetetaan päättää vielä joulukuun aikana. Alustavasti valtuustolle on päädytty esittämään eron myöntämistä 7. joulukuuta alkaen, jotta Vuorinen voisi siirtyä uuteen virkaansa nopealla aikataululla.

Sam Vuorisen mukaan hänen lähtöönsä ei sisälly dramatiikkaa, vaan siinä kiteytyy syvällisen pohdinnan lopputulos.

–– Yhtäältä päätöksessä painavat laajemmat mahdollisuudet ammatilliseen kasvuun ja toisaalta henkilökohtaisen elämäni arvovalinnat. Uudessa virassa yhdistyy monia mielenkiintoni kohteita, kuten kokonaisturvallisuus ja julkishallinnon kehittäminen, Vuorinen pohtii tiedotteessa.

Vuorisen virka on sijoitettuna Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hallinnon vastuualueelle, joissa laatu- ja turvallisuusjohtaja luotsaa noin 25 henkilön laatu- ja turvallisuuspalveluiden vastuuyksikköä. Yksikkö vastaa hyvinvointialueen organisaatio- ja kokonaisturvallisuudesta, riskienhallinnasta sekä ulkoisesta ja sisäisestä valvonnasta. Yhteistyö pelastuslaitokseen on vahvaa. Huolimatta mielenkiintoisista uranäkymistään Espoon Otaniemessä, Vuorinen kertoo lähtöpäätöksen olleen vaikea.

– Oikeastaan poistyöntäviä tekijöitä ei ollut, enkä katsellutkaan uusia töitä. Myrskylän kunta on yksi parhaimmista työnantajista ja organisaatioista, joiden palveluksessa olen saanut työskennellä. Työlle on ollut aina tarjolla selkänojaa, keskusteluilmapiiri on ollut salliva ja avoin, jopa eri mielipiteitä edustavien välillä. Haluan kiittää kaikkia kunnallisia luottamushenkilöitä, kunnan työntekijöitä ja myös kuntalaisia saamastani vilpittömästä tuesta, väistyvä kunnanjohtaja kiittelee.

Vuorinen aloitti Myrskylän kunnanjohtajana alkuvuodesta 2019. Kunnassa on viety yhteistuumin päätökseen monia kokonaisuuksia hirsikoulun kokoisista investoinneista aina toiminnallisiin uudistuksiin saakka. Kunnassa on muun muassa uudistettu kuntastrategia arkiturvallisine visioineen, toteutettu organisaatiouudistus ja kirkastettu viestinnällinen ja markkinoinnillinen ilme. Alueuudistuksen valmistelu sekä Myrskylän ja Pukkilan erityistilanteen ratkaisuyritys siinä vei työaikaa viime aikoina.

– Koen, että neljässä vuodessa on tullut tehty työtä tuplaten ajankuva huomioiden. Pohjatyö seuraajalleni on vähintäänkin kunnossa, jolloin hän saa käyttää energiansa selkeästi kunnan elinvoimaisuuteen ja asukashankintaan, kunnanjohtaja Sam Vuorinen päättää.

Myrskylän kunnanjohtajan sijaisena tulee toimimaan hallintosäännön mukaisesti hallintojohtaja Matti Latva-Pirilä. Uuden kunnanjohtajan viranhaun valmistelu tapahtuu poliittisessa yhteistyössä, mistä kunta tiedottaa erikseen.

Lue lisää: Myrskylän kunnanjohtajasta tulee metropolimaalainen – Sam Vuorinen toteuttaa unelmansa

Lue lisää: Johtamisen uusi ote kerää kiitosta myrskyläläisiltä – kunnanjohtaja vie kävelylle ja kutsuu kahville