Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tommy Hellsten muuttaa Porvoosta Loviisaan – "Ympyrä sulkeutuu, tuleva kotini sijaitsee lähellä lapsuuteni kotikulmia"

Loviisan Asuntomessujen alueelle Kuningattarenrantaan valmistuu huhtikuussa porvoolaisen kirjailijan, terapeutin ja luennoitsija Tommy Hellstenin uusi koti. Loviisaan muuton myötä Hellsten palaa juurilleen.

Finnlogin toteuttama atriumpihainen CLT-talo on asiakkaan toiveiden mukaan tehty persoonallinen muunnos Tuusulan Asuntomessuilla ihastuttaneesta Hetena-talomallista, kertoo talotehdas tiedotteessaan.

161-neliöinen talo rakentuu Regaalienkadulle lähes 1 200 neliön tontille, josta on kaunis, avoin merinäkymä lounaaseen. Finnlogin WisdomHousessa on suuret ikkunat ja terassi meren suuntaan sekä hieno terassiatriumpiha istutusaltaineen.

Lisäksi tontille rakennetaan erillinen talousrakennus autokatoksella ja varastolla. Talo sijoittuu korkealle paikalle, siinä on tuuletettu alapohja ja se lämmitetään maalämmöllä.

Tommy Hellsten vieraili kaksi vuotta sitten Tuusulan Asuntomessuillla, jossa Finnlogin Hetena-talo teki häneen lähtemättömän vaikutuksen. Hellsten ei ollut ajatellut enää koskaan asuvansa omakotitalossa, saati rakentavansa.

– Hetena teki minuun yllättävän suuren vaikutuksen. Kierroksen lopuksi palasimme vielä Hetenaan, Hellsten naurahtaa.

Kokemus ei jättänyt Hellsteniä rauhaan. Ajatus talosta ja rakentamisesta jäi kehkeytymään mieleen, ja kahden vuoden aikana palaset loksahtelivat helposti kohdilleen.

Messualueelta löytyi sopiva tontti ja asiat etenivät rakentamisen aloittamiseen ja Hellstenin paluuseen juurilleen Loviisaan

– Ympyrä sulkeutuu, sillä tuleva kotini sijaitsee lähellä lapsuuteni kotikulmia. Siellä toimii jatkossa myös Ab WisdomHouse Oy, joka tarjoaa henkilökohtaista konsultointia ja räätälöityjä valmennuspalveluita, Hellsten kertoo suunnitelmistaan tiedotteessa.

WisdomHousessa moderni arkkitehtuuri ja lämmin massiivipuu käyvät vuoropuhelua, jota valon ja varjon tanssi elävöittää. Sisustuksesta tulee Hellstenin mukaan rohkea ja persoonallinen, minimalistinen ja runsaskin.

Hellstenin talosta tulee toiveiden mukaan muokattu versio Hetenasta. Muunnokset suunnitteli arkkitehti Liis Sagadi.