Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikki on auki ensikertalaisille ja konkareille Porvoossa

Lavarunotapahtumien ideana on madaltaa runouden ja yleisön välistä aitaa.

Onko sinulla tekstejä pöytälaatikossasi? Runoja, haikuja, ajatelmia?

Sen sijaan että kirjoittaisit niitä sometileillesi, voit kokeilla esittää niitä live-yleisön edessä. Seuraava mahdollisuus Porvoossa on Vanha 123:n Sarö Open Mic -runoklubilla tulevana lauantaina 19. marraskuuta.

Oman esiintymisvuoron voi varmistaa lähettämällä ennakkoon sähköpostiviestin runoillan isännälle Harri Hertellille (harri.hertell@gmail.com). Runolavalle voi nousta myös ilman ennakkoilmoittautumista, mikäli noin viisiminuuttisia vuoroja on illalla vielä jäljellä.

Runous on suorinta mahdollista puhetta ihmiseltä ihmiselle.

Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särön järjestämä Open mic -tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa Porvoossa. Syyskuussa järjestetty ensimmäinen ilta veti esiintyjiä ja yleisöä Helsingistä saakka ja järjestäjien mukaan tupa tuli täyteen.

Runoklubi tarjoaa lavan niin ensikertalaisille kuin konkareille. Lauantain kutsuvieraana on porvoolaiskirjailija Tero Liukkonen. Illan osallistujien ei tarvitse esiintyä itse, paikalle voi tulla myös vain kuuntelemaan ja katsomaan.

Säröläisten mukaan kaikille avoimien lavatapahtumien yhtenä ideana on madaltaa runouden ja yleisön välistä aitaa. Tunteen, älyn ja aistillisuuden sanomat välittyvät ensikertalaisen esityksessä siinä missä korkeakirjallisessakin painetussa sanataiteessa.

Runeberg-palkittua runoilijaa, runouden opettajaa Risto Ahtia siteeraten: runous on suorinta mahdollista puhetta ihmiseltä ihmiselle. Lavarunoudessa eivät houkuttele esiintyjien aiemmat ansiot vaan esiintymistilanteen synnyttämä läsnäolon tunne. Esityksen ilo, suru, tulkinta todellisuudesta ovat sellaisinaan, niine taajuuksineen koettavissa vain nyt ja tässä.

Runoklubiin isäntä Harri Hertell on helsinkiläinen runoilija, spoken word –artisti, DJ ja kulttuurituottaja (AMK). Hän on kirjoittanut seitsemän aikuisille suunattua runoteosta, joista tuorein Tiedän sen olevan rakkautta (Enostone) julkaistiin keväällä 2022. Hertellille myönnettiin Uudenmaan taidepalkinto 2021. Hertell keikkailee aktiivisesti ja järjestää lavarunotapahtumia freelancerina.

Kaikille avoin runoklubi: Särö Open Mic. Lavarunousilta lauantaina 19.11. kello 19 alkaen Aatos Cafén kulttuuritila Vanha123:ssa (Kaivokatu 37B). Vapaa pääsy.