Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon yhteinen kirkkoneuvosto linjaa periaatteita, joilla seurakuntien tiloja voi vuokrata käyttöön

Porvoon seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto linjaa maanantaina periaatteita, joilla seurakuntayhtymän tiloja vuokrataan seurakuntatoimintaa lähellä olevien yleishyödyllisten yhdistysten ja yhteisöjen käyttöön määräaikaisesti ja kirkkoneuvoston maksuvihkon mukaista tilavuokraa vastaan.

Seurakuntien oma toiminta on aina etusijalla, ja poikkeamista informoidaan kaksi viikkoa ennen varauksen peruuntumista. Päätösesityksessä todetaan muun muassa, että tilan käyttäjän vastuulla on valmistelut ja tilan siivous varausajan sisällä. Siivoamatta jättämisestä aiotaan periä maksuvihkon mukainen sakkomaksu, vaikka tila olisi luovutettu maksutta.

Varaukset tulevat Prime-tilavarausjärjestelmään, johon nimetään myös vastuuhenkilö ajantasaisine yhteystietoineen. Kirkkoherra voi tehdä viranhaltijapäätöksetn seurakuntasalin luovutuksesta omatoimiseen käyttöön.

Kokous- ja ruokatarjoilut on hoidettava yhteiskäytössä olevan keittiön kautta tai tilata ruokapalvelutoimittajalta. Tilat on siistittävä lähtiessä lähtötilanteen mukaiseen tilaan niin, ettei seurakuntayhtymälle aiheudu ulkopuolisesta tilankäytöstä ylimääräisiä kustannuksia.

Seurakuntayhtymälle on Näsinmäen kiinteistöön tulossa saneerauksen myötä yksi uusi ryhmäkokoontumistila, jossa myös nämä periaatteet tulevat toimimaan, kuten muissakin yleisölle laajempaan käyttöön avattavissa rakennuksissa.

Kaikki seurakuntayhtymän tilat eivät ole yhteisöjen avoimesti käytettävissä, eivätkä etenkään keittiötilat, joista jo takavuosina käytiin kiivasta väittelyä, voivatko yksityishenkilöt käyttää ammattikeittiöiden välineistöä.

Kirkkoneuvoston esityslistan mukaan tilavuokrat ja palvelumaksut eivät nouse ensi vuonna.