Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi keräsi itäiseltä Uudeltamaalta mittavan määrän aseita, räjähteitä ja patruunoita

Itä-Uudenmaan poliisilaitos järjesti marraskuun alussa alueellaan niin sanotun "Armon vuosi" -keräyksen. Alueen asukkailla oli 13. marraskuuta asti mahdollisuus ilmoittaa poliisille noudettavaksi kaikenlaisia ampuma-aseita, aseen osia ja patruunoita. Keräys on saanut nimensä siitä, että sen aikana voi ilmoittaa myös luvattomista aseista ilman pelkoa seuraamuksia.

Aseita ilmoitettiin yhteensä 229 noutopaikasta ja poliisi on jo käynyt lähes jokaisessa niistä. Loput sovitut noudot hoidetaan kuluvan viikon aikana.

– Keräys sujui poliisin näkökulmasta erinomaisesti ja haluamme kiittää kaikkia mukana toimineita hyvästä yhteistyöstä, kiittelee komisario Juha Juurinen poliisin tiedotteessa.

Itä-Uudenmaan poliisin toiminta-alue ulottuu Vantaalta Hyvinkäälle ja Nurmijärveltä aina Loviisaan saakka. Alueella asuu yli 550 000 ihmistä.

Valtaosa aseista ilmoitettiin alueen länsilaidalta. Juurinen kertoo, että Porvoosta aseita, räjähteitä ja muita vastaavia noudettiin 14 eri paikasta ja Askolasta kolmesta paikasta. Myrskylässä poliisi vieraili yhdessä paikassa, Loviisassa seitsemässä ja Sipoossa 15 paikassa.

Yhteensä koko toiminta-alueella yhteydenottajat luovuttivat poliisin tiedotteen mukaan erilaisia aseita, yhteensä 266 kappaletta. Näistä luvattomia oli 143. Keräyksessä luovuttiin 80 haulikosta, 40 kivääristä, 43 pienoiskivääristä, 63 pistoolista, 13 revolverista, 9 kaasuaseesta ja yhdestä konepistoolista.

Lisäksi poliisille ilmoitettiin 228 kiloa luotipatruunoita ja 295 kiloa haulikonpatruunoita. Räjähteitä, nalleja ja muita vastaavia tavaroita haettiin useasta eri paikasta, näiden joukossa oli tiedotteen mukaan muun muassa kolme käsikranaattia ja 15 kiloa aniittia.