Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näsin kartanoon haki suuri määrä taide- ja kulttuurialan toimijoita – yllätti iloisesti kaupungin

Porvoon kaupunki tarjosi Näsin kartanoa vuokralle eri taide- ja kulttuurialan toimijoille käyttöön 1–3 kuukauden mittaisilla vuokrasopimuksilla. Haku järjestettiin syyskuussa. Vuokra-aikoja oli haettavissa loppuvuodesta 2022 syksyn alkuun 2024.

– Hakijoiden suuri määrä yllätti meidät iloisesti. Vastaanotimme 21 hakemusta ja varsinkin syksylle 2023 oli paljon kysyntää. Aikoja haettiin enemmän, kuin mitä meillä oli myöntää Näsin kartanon kokeiluhankkeen puitteissa, kertoo vs. kulttuurikoordinaattori Veronica Svenskberg tiedotteessa.

Kaikille hakijoille pystyttiin kuitenkin tarjoamaan jokin aika ja hakijoiden toiveet pyrittiin ottamaan huomioon.

– Hakijoiden joukossa oli useita vakiintuneita taide- ja kulttuurialan yhdistyksiä mutta myös yksityishenkilöitä ja uusia työryhmiä.

Näsin kartano antaa kulttuuritoimijoille hyvät mahdollisuudet kokeilla uusia ideoita ja toimintamalleja ja vuokrauksen edellytyksenä onkin, että toimija järjestää yleisölle avointa toimintaa.

– Tilassa nähdään jatkossakin näyttelyitä ja konsertteja. Uutta ovat muun muassa yleisölle avoin lastenkulttuuritoiminta ja pajatoiminta, sanoo kulttuuripalveluiden päällikkö Susann Hartman tiedotteessa.

Tilaa hallinnoi Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut.