Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikko Ahtiainen ehdolla Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtajaksi – uusiutuvaan hallitukseen ehdolla myös Mikko Venäläinen ja Patrik Björkman

Pornaisten Yrittäjien Willem von Schevikhoven on mukana puheenjohtajakisassa ja ehdolla myös hallituksen jäseneksi.

Vahvan kansainvälisen kokemuksen yritysmaailmasta omaava porvoolainen Mikko Ahtiainen, 52, on ehdolla Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtajaksi. Aluejärjestö pitää syyskokouksensa keskiviikkona, ja Ahtiainen, 52, on yksi kolmesta puheenjohtajaehdokkaasta.

Ahtiaisen kanssaehdokkaat kaudelle 2023–2024 ovat hyvinkääläinen Anne Rantalainen ja järvenpääläinen Willem van Schevikhoven. Kaikki ehdokkaat toimivat tällä hetkellä Uudenmaan Yrittäjien hallituksessa ja paikallisyhdistystensä hallituksissa.

– On ilahduttavaa, että tehtävät herättävät mielenkiintoa. Olemme Suomen Yrittäjien toiseksi suurin aluejärjestö, ja meillä on painoarvoa järjestössä myös laajemmin, vaalivaliokunnan puheenjohtaja, Uudenmaan Yrittäjien väistyvä puheenjohtaja Markku Aalto sanoo järjestön tiedotteessa.

Uudenmaan Yrittäjät saa uuden puheenjohtajan lisäksi uudistuvan hallituksen, sillä yli puolet hallitusehdokkaista on ensikertalaisia. Porvoon Yrittäjistä ehdolla ovat Patrik Björkman sekä Mikko Venäläinen. Björkman ei ole aiemmin UY:n hallituksessa toiminut. Venäläisellä on aiempaa kokemusta, mutta parhaillaan hän ei hallituksen jäsenenä toimi.

Ehdolla hallituksen varsinaiseksi jäseneksi ovat lisäksi Jeanette Broman, Sipoon Yrittäjät; Petri Eriksson, Lohjan Yrittäjät; Pirjo Kivistö, Nurmijärven Yrittäjät; Lassi Nyyssönen, Järvenpään Yrittäjät; Anne Rantalainen, Hyvinkään Yrittäjät; Willem van Schevikhoven, Pornaisten Yrittäjät ja Stiina Weckström, Tuusulan Yrittäjät.

– Vaikka nyt kaikkien ehdokkaiden taustalta löytyy paikallisyhdistykset, Uudenmaan Yrittäjien hallituksenjäsenen tehtävänä on koko Uudenmaan Yrittäjien toiminta-alueen asiat, Aalto sanoo.

Uudenmaan Yrittäjien hallitusjäsenen kausi on kahden vuoden mittainen. Vuosittain puolet hallituksesta on erovuorossa. Hallitus täydennetään varsinaisilla jäsenillä, ja jokaiselle varsinaiselle jäsenelle valitaan henkilökohtainen varajäsen.

Varsinaiset ehdotukset puheenjohtajaksi ja hallituksen jäseniksi tehdään normaalin kokouskäytännön mukaisesti itse kokouksessa, joten uusien nimien nouseminen kisaan on mahdollista. Uudenmaan Yrittäjissä on 27 paikallisyhdistystä, jotka ovat sen varsinaisia jäseniä. Äänivaltaa syyskokouksessa käyttävät varsinaisten jäsenten valtuuttamat edustajat.